Zeeland – Zuid Holland

8 augustus 2012: Vlijmen – Geersdijk. Gereden: 138 km

Dit keer over de snelweg naar Zeeland gereden.
Aangekomen op minicamping Landzicht, Campvlietweg 1 in Geersdijk, Noord Beveland.
Voor de camperaars: GPS coördinaten N 51.56853 E 3.7578
Dit is ons startpunt en vanaf hier zien we wel verder.

Er zijn hier 7 CP’s: 2 op de camping a 15 euro en 5 vóór de camping a 14 euro. Maar als je hier vooraan op de camperplaats gaat staan, mag je evengoed gratis aan de stroom en gebruik maken van het sanitairgebouw op de camping. Je camper staat hier vooraan in elk geval veilig: 2 betonstroken waar je met je bandjes op staat.

In één van de schuren is een recreatie-ruimte en daar kan je ook gratis gebruik maken van het wifi punt.

De mini-camping is auto-vrij, mensen moeten hun auto hier op de parkeerplaats zetten. Maar er staan 2 kruiwagens, mocht je spullen/boodschappen bij je hebben. Een handige oplossing.
Een mini-camping heeft ook wel wat. Zo kwam de beheerder trots melden dat zijn doperwten gedorst waren en dat die erwten in de HAK potjes terecht komen! De t.v. reclames met Martine Bijl zijn hier in zijn weiland ook opgenomen: “U moet de groenten van HAK hebben.”  Leuk om een keer te zien, want normaal gesproken jas je een pot erwten open zonder erover na te denken hoe zoiets dan in pot of blik terecht komt, he. We hebben nu eens gezien hoe de doperwt vanaf het land via dorsen met tractor, en zo op een band de vrachtwagen in, hoe dat traject dan gaat.

We zijn naar Wissenkerke gefietst en hebben daar gezellig wat gedronken.

En jaaaa hooorrr… het is weer eens zover: zit ik hier prinsheerlijk met mijn fantastisch uitgebreide ACSI camping en camperplaatsen gids 2012 in de camper. Het jaartal klopt, alleen eh… dit is Frankrijk/Italië. En daar heb je dus niks aan als je in NL rondtuft.
Maar we hebben overal internet via mijn draagbare hotspot, dus de rest van de trip moet goedkomen.

Wil maft al en goed voorbeeld doet volgen, he?

 

9 augustus 2012: Geersdijk – Zierikzee. Gereden: 22 km

Wat heb ik weer heerlijk gemaft in ons camperbedje, Wil maakte me rond 10.00 wakker. Gezellig in het zonnetje ontbeten en toen op weg naar Zierikzee. Dat is maar 22 km vanaf hier, maar hee, we gaan wél helemaal van Noord Beveland naar Schouwen Duiveland, he…

Het werd een leuke rit over de Oosterschelde heen, de Zeelandbrug over.
Gearriveerd op camping Kloet, Eerste Weegje 3. GPS: N 51.64691 E. 3.91140. Verblijf kost 22,06 incl. stroom en alle faciliteiten. Wil had geen gepast gelddus er werd een beurs getrokken om terug te geven. Op zijn Zeeuws, wat we nog kennen uit de Zeeuws-meisje reclames uit de jaren 70: “Geen cent te veel, hoor” Die 6 cent moesten betaald worden.

Er zijn hier 10 plaatsen speciaal voor campers, dat je op verharde grond staat. De beheerder rijdt voor je uit naar je plek en geeft aanwijzingen. Natuurlijk reed Wil de Crazy Horse in één keer goed het beton op – dat zijn 2 stroken en je moet daar met je bandjes op terechtkomen- en hij kreeg een dikke duim van de beheerder.

Ik had bij de receptie ff gekeken naar fietsroute naar het centrum, TomTom gaf 1.4 km aan. Maar het bleek veel dichterbij, hoor. We hebben nauwelijks 700 m gefietst tot de autovrije zone en daar liepen we zo het centrum in. Zierikzee heeft een leuk centrum en een leuk haventje. Het was ook nog markt vandaag en kermis.Markt: leuk, we hebben er nog 4 spanbandjes gescoord, eentje was onderweg gesneuveld en dus hebben we er nou een paar reserve om de fietsen op het rek te houden. Kermis: ik vind kermis vreselijk! Al die muziek door elkaar heen, mensen die in dingen gaan waar ik niet dood in gezien wil worden, brrr…

Wil wilde graag het Camera-museumbezoeken.
Mij boeit dat voor geen meter, dus we spraken af, dat ik op een terrasje op hem zou wachten.
Normaal als je op een terrasje gaat zitten, komen ze meteen vragen wat je wilt drinken. Ik zat hier al 10 minuten en niks, he? Dus toen er 2 mensen dat café uit kwamen, maar eens gevraagd hoe dat zat. Zij zeiden: binnen bestellen. Dus ik naar binnen. Donkere bruine kroeg en alle stamgasten draaiden zich om toen ik binnenkwam van: huh… wat komt zij hier nou doen… Ik bestelde een droge witte wijn en een asbakje, en vroeg of ze dat buiten serveerde, of dat ik het mee kon nemen. En ff een praatje gemaakt hoe dat hier dan zit. De uitleg: terrasje was voornamelijk voor rokende stamgasten, dat was ze zo verplicht sinds rookverbod. Zo houden zij het hoofd boven water. En er kwamen soms toeristen zitten en die mochten ook gewoon uitrusten en niks drinken, he.

Maar goed, aan mij hebben ze 3 euro verdiend en ik zat daar heerlijk en Wil heeft genoten van zijn bezoek aan het Camera-museum. Wel een rare gewaarwording hoor, alleen op een terrasje zitten. Dat doe ik anders nooooooit hoor! . Het viel me echt op: mannen kijken anders naar je als je als vrouw alleen op een terrasje zit. Niet dat ik nog volle zalen trek hoor, maar het valt gewoon wel op.
Waar we morgen terecht komen? Nog geen idee, dat zien we morgen dan wel weer.

 

10 augustus 2012: Zierikzee via Ouddorp naar Hellevoetsluis. Gereden: 49 km

Vandaag de Brouwersdam over naar Goeree Overflakkee. Grappig om daar eens te rijden, we hebben daar 3 x gelopen, omdat op de Brouwersdam Concert At Sea altijd gesitueerd is. Dat kan alleen in Zeeland he, de enige doorgaande N-weg afsluiten voor een concert . Concert At Sea, het Blof-feestje, is heel gaaf om mee te maken en het is ook heel apart om daar op de Brouwersdam te staan, met aan de ene kant het Grevelingenmeer en aan de andere kant de Noordzee.

De planning was Recreatiepark de Klepperstee, vrijheidsweg 1, Ouddorp. GPS: N 51.81724 E 3.89850
De Klepperstee is bij de rotonde rechts, maar links heb je de drive- in Camperplaatsen, waar je zelf kan inchecken en afhankelijk van hoe lang je er blijft staan, betaal je 10 tot 18 euro. Stroom is 4 euro extra. Ons inziens een prima plek als je voor overdag een fijn plekje aan zee gevonden hebt waar je niet mag overnachten, dat je dan ’s avonds laat hier gaat staan om te maffen. Maar voor een hele dag vonden we het een dure, ongezellige plek.
Dus wij hebben er voor gekozen, de Noordzee te gaan zien op strand ” Flaauwe Werk” bij Ouddorp. Gezellig strandpaviljoen daar en genoten van alles wat er zoal op de parkeerplaats uit diverse auto’s kwam rollen, van kinderen tot koelboxen, honden en hondenkooien, strandballen, surfplanken enz enz. Echt heerlijk om te zien: jonge gezinnetjes die een dagje strand gingen beleven.

Daarna terug naar de Crazy Horse en een plan B bedenken. Ik zag dat ’t Weergors in Hellevoetsluis niet ver uit de buurt lag. Daar zijn we 5 jaar geleden eens geweest met onze oude Sir Mobil. Er zijn daar 22 camperplaatsen: 4 stuks als Quickstop (na 18.00 arriveren en voor 10.00 weer weg, kost 10 euro) en 18 CP’s op de camping, kost all inn 18,64. Super ruime plekken!
Voor de camperaars: Camping Caravanpark ’t Weergors, Zuiddijk 2. GPS: N 51.82927 E 4.11607

Dus het Haringvliet over naar Hellevoetsluis. We mochten een fijn plekje op de Camperplaats uitkiezen. Zij vonden het leuk dat wij hier na 5 jaar weer eens terugkwamen, ze is extra gaan checken en yep, we stonden nog in het systeem! De vorige keer dat wij hier waren, was het slecht weer. En er was een motortreffen. De bikers waren niet zo stoer hoor, eentje was met de auto gekomen met de motor op de aanhanger, want tja “het weer was toch minder, he…”

Maar goed, campertje neergezet en genieten maar. We willen hier een dagje langer blijven, morgen Hellevoetsluis eens gaan bekijken. Is slechts 2 km fietsen.

Hier staan aparte vakantiewoningen, iets wat lijkt op wat ik herken als “bolwoning” maar dan van hout. En ernaast een soort pipo en mamaloe woonwagen… Die houten woning, wij waren nieuwsgierig natuurlijk, dus we stonden daar voor het raam naar binnen te gapen. Zeg ik nog tegen Wil: “Mazzel dat ie niet verhuurd is, stel je voor dat wij hier tegen het raam geplakt staan en naar binnen staan te loeren en er zitten binnen 4 mensen aan de koffie”.

Een stukje achter ons 2 gezinnen die samen aan het kamperen zijn. Er staat een box en 2 opblaasbadjes. In het ene badje zitten 3 babietjes en in het andere badje 2 peuters. Oogt heel gezellig.

Bedrijvigheid alom. Vanavond kwam hier een Toyota buscamper aanschuiven, 2 jonge mensen. Ikke nieuwsgierig als ik ben, heb daar aangeklopt en mocht kijken hoe dat eruit ziet. Best ruim, hoor. Ik ben blij met mijn talenkennis. Dit waren Britten (Channel Islands) en Engels is al geen probleem. Maar in het restaurant, waar we heerlijk gegeten hebben, daar zat een tafel vol Fransen. En als je dan weggaat en je wenst die mensen nog een prettige avond in het Frans, dan zie je die mensen aangenaam verrast zijn. Ik kreeg nog net geen applaus, maar het werd duidelijk gewaardeerd. Want dat verwachten ze blijkbaar niet in het buitenland. Die tic heb ik wel, hoor, als we nou toch in NL aan het camperen zijn, dat we dan ook als Nederlanders naar vakantiegangers uit andere landen, gastvrijheid proberen uit te stralen.

Dit is een gave plek, hier wil ik we een extra dagje blijven.

 

11 augustus 2012 – Hellevoetsluis – Vlijmen. Gereden: 111 km.

Het duurde ff voordat we de haven gevonden hadden. Eerst gevraagd aan een Marrokaanse man, maar die woonde hier pas 2 dagen. Daarna een vrouw bij wijze van spreken van haar fiets afgetrokken en zij wees ons de weg. De Vesting deed ons denken aan Heusden (de oude stadswallen en de kanonnen). Het haventje was leuk, gezellig terrasje ook. We zijn na een wijntje voor mij en een koffie met appeltaart voor Wil, langs het haventje doorgelopen naar “Aquarius” , daar heb je een schitterend uitzicht over het Haringvliet.
Er zijn hier weer een paar campertjes bij komen staan. Het is hier super. Dit is niet de eerste keer dat we hier zijn, maar zeker ook niet de laatste keer!
De terugweg was 111 km, dus Wil mag in totaal weer 320 km op de teller bijzetten.