Whiskey by the Sea 2015

Vrijdag 25 september 2015: Vlijmen – Vlissingen. Gereden: 148 km.

Mijn “Piekie” moest gekeurd worden, dus de Kia Picanto hebben we ’s ochtends bij de garage gezet en daar mocht ik overstappen in de Crazy Horse en we gingen lekker op weg naar Vlissingen. Dit treffen is voor ons voor de derde keer een succes: ”Whisky By The Sea”. Rien organiseert dat elk jaar voor zijn campervriendjes. De liefhebbers kunnen hier deelnemen aan een proeverij en de anderen vermaken zich op andere manieren.

Eén en ander speelt zich af op Camping de Nolle. Burg. Van Woelderenlaan 1, 4382 CL Vlissingen. Dit is een camping en geen CP, maar er staan wel ontzettend veel campers. De kosten voor 2 overnachtingen waren 37,65 inclusief stroom.

Traditioneel hoogtepunt is wel het “Happy Hour” op de vrijdag, Helene heeft daar de regie over en zij zwaait de scepter zoals geen ander dat kan. Geweldig, hoe zij dat regelt! Het start met flutes met bubbeltjes en ze heeft zoveel lekkere hapjes, ik doe het haar niet na! En als je er naar vraagt zegt ze: ”Pff… het is gewoon ff plannen.”
Nou, als ik dat zou moeten plannen kwam dat helemaal niet goed hoor… Rien en Helene waren de initiatiefnemers en Rien had ook terecht “Blokhoofd” op de luifel gezet. En wát een fijn weerzien weer! Rien en Helene, Harm en Poldine, Michel en Joke, Jos en Paula, Wil en Giely (duh…) .
En als verrassing kwamen Pauline en Bert ook meedoen! Joke zag het als eerste: “daar komt de Benimar aan!” En ja hoor, ze waren er dit jaar ook bij.  En verder waren er nog gezellige vriendjes van Rien aanwezig: Ria en Gé en Ans en Johan en Nico en Nel. Er was enige verwarring over de plaatsen hier op de camping, maar het maakt niet uit, wij staan onder de bomen maar we hoeven alleen maar in de camper te slapen en verder zitten we heerlijk in het zonnetje met de andere mensen.

 

Zaterdag, 26 september 2015. Gereden: 0 km.

Wat hebben we een mazzel met het weer! Eind september en de zon is nog zo warm, echt heerlijk. We hebben lekker bij kunnen praten met onze campervriendjes. Ik ben onder de indruk van Rien zijn driewieler, hoor. Menig kleuter zou er jaloers op zijn, maar veel volwassenen ook! “Easy rider” staat er op de zijkant, ik vind het eruit zien als een Harley, echt super stoer. Ik sliep tot 10.00 uur, die bedden in onze CH slapen gewoon zo lekker. Daardoor miste ik wel Harm in zijn DB-tje ( zijn douche-broekje). Daar zijn helaas geen foto’s van. En na het douchen deed Harm zijn DB-tje weer uit en lange broek aan. Bert zat er wel zomers bij met zijn korte broek. En dat eind september, wat een weertje was het daar nog. ’s Middags gingen veel mensen fietsen en een paar gingen er naar de whisky proeverij. Wil en ik bewaakten het fort en tevens mochten wij op Nilliske passen, de hond van Rien en Helene. We zijn met Nillis naar de boulevard gelopen, dat is niet ver. Er is zelfs een sluiproute vanaf de Nolle, met een pasje kan je het hek door naar de trap die rechtstreeks naar de boulevard leidt, zo zijn we terug gelopen en gelukkig ging die trap me prima af.  Op een bankje bij de zee hebben we heerlijk in het zonnetje gezeten en een praatje gemaakt met mensen die vlakbij de zee woonden. Zij was – zoals ze zei – “met de voeten in de zee geboren.” Nillis gedroeg zich zoals verwacht geweldig goed en we zijn op ons gemakje weer teruggegaan naar de camping. Daar kwamen een poosje later de fietsers alweer terug. De Whisky-gangers zouden rechtstreeks vanuit de proeverij naar het Chinees Restaurant gaan. We verwachtten dat ze wellicht daarheen zouden moeten rollen, maar aldaar aangekomen voor het buffet (Wij mochten in de auto met Helene mee) stonden allen nog rechtop, ze hadden wel genoten van al die heerlijke smaken . Het buffet was overdadig en lekker en spotgoedkoop, vonden wij. (16,50 incl. 2 drankjes). En er waren zowaar enige tedere momentjes te bespeuren. Ja, ja, ja, chinees eten, het schept toch een band he….  Met goedgevulde maagjes keerden we terug naar de camping, alwaar ons blokhoofd ons in de feesttent weer verwelkomde, en waar we gezellig nog een afzakkertje dronken.

 

 Zondag, 27 september 2015. Gereden: 159 km.

 

Voor ons zit het weekend er alweer op, dit is voor ons doorgaans de afsluiter van het camperseizoen. Onze Crazy Horse mag nog een paar nachtjes bij de dealer gaan logeren en daarna gaat hij de winterstalling in.

Nog een paar wist-u-datjes. Wist u dat:

– Harm en Poldine voortaan ook “foetelfietsen” hebben?

– Bert en Pauline eveneens “foetelfietsen” hebben aangeschaft?

– Wij voor volgend seizoen een dergelijke aanschaf ook overwegen?

– Ik volgend treffen mijn wekkertje zet om Harm zijn DB-tje te spotten?

– Je met Jos echt álle kanten uit kunt, behalve de goede?

– Paula me er dit keer niet op gewezen heeft dat het tijd was om een horloge te kopen?

– Ik vanochtend met Nel en Nico een gesprek had wat je héél fout zou kunnen opvatten?

– A dirty mind a joy forever is?

– Ik van Ria en Ans wat geleerd heb over honden?

– Je nooit te oud bent om te leren?

– Helene heel snel kan haken?

– De saté van Joke lekkerder is dan van de Chinees?

– Michel nog steeds pretoogjes heeft?

We kunnen terugkijken op een heerlijk eerste seizoen met de nieuwe Crazy horse en Wil mag weer 307 km op de teller bijschrijven.