September trip 2018

Bezocht: Beekse Bergen – Tilburg – Budel – Overloon – (Alde) Kerken (D)

Maandag 17 september:  Vlijmen – Beekse bergen – Tilburg.  Gereden:  38 km.

Dit gaat helaas ons laatste tripje al worden voor dit seizoen.   Ach, soms lopen de dingen zo, he.

We hadden vrijkaartjes gekregen voor een dagje Beekse Bergen.  En dat was een leuke dag.

Met de camper onderweg, ja, daar genieten wij altijd intens van.  We waren wel slecht bevoorraad, normaal gesproken hebben we OF broodjes kaas voor onderweg, OF drop.   We waren beiden vergeten…..

Dagje Beekse Bergen was leuk.  We deden de boot safari en we hebben zo gelachen…. Want het was 38 graden en die beesten hielden zich natuurlijk schuil.  Maar in die boot:  “Kijk!  Een dier!  O, nee, het is toch een tak.”  Maar eindelijk zagen we toch de waterbuffels en die waren prachtig.  En paarden.  Jongetje voor me – hij was pas 5 jaar –  zei:  “Tja, mam….. dat zijn gewoon paarden!” Blijkbaar had hij spannendere beesten verwacht.  Maar een stukje varen verder zat er een vogel en hij riep enthousiast:  “Een aalschover!”  Ik weet niks van vogels dus ik geloofde hem op zijn woord. 

Na een dagje Beekse Bergen (of na een dagje Efteling, dat is ook vlakbij): als je geen zin hebt om nog ver te rijden, is de nieuwe camperplaats bij het IBIS  Hotel in Tilburg een goede keuze.

Doctor Hub. van Doorneweg 105, 5026 RB Tilburg. Overnachtingsprijs is 7,50

De plaatsen zijn op het parkeerterrein achter het hotel.  Er is wel een slagboom.  Het voelde voor ons veilig genoeg.  Er zijn verder (nog)  geen faciliteiten, maar je kan wel een hapje eten in het restaurant en er is een gezellig terras.  Wij bleken de eerste camperaars te zijn  die bleven overnachten. Dat vonden we wel een grappig detail.

 

 

Dinsdag 18 september:  Tilburg –  Budel.  Gereden:  79 km.

Terechtgekomen op:

Camperplaats Budel
Heikantstraat 16, 6021 RJ Budel, Noord-Brabant.

Er zijn 25 plaatsen voor campers met maximale lengte 10 meter.  De kosten zijn 9,50  inclusief grijs water lozen en chemisch toilet lozen. Water innemen is gratis, stroom (4A)  kost 2,50 per 24 uur.

De camperplaats ligt aan een doorgaande weg, maar wij vinden dat geen  bezwaar en ervaren die weg niet als “druk”.  ’s Nachts al helemaal niet, maar ik snurk sowieso overal doorheen. 

De beheerder is een gezellige, innemende man, die graag een praatje met je komt maken.

Hij zou graag sanitair willen aanbieden, een toilet en een douche, maar vooralsnog krijgt hij geen vergunning van de Gemeente.

Wat hij wel aanbiedt:  een “val- emmer” . Dat is een emmer waar hij appels die uit zijn bomen vallen inlegt, en de camperaars mogen die gratis pakken.  Een erg leuk gebaar.

 

Woensdag 19 september:  Budel –  Overloon

Overnacht bij de CP bij  Fam van Well
Roosendaalseweg 1, 5825 HD Overloon.

Het kost slechts 6,50 en als je stroom nodig hebt, is het 2,00 extra.  Een erg schappelijke prijs, vinden wij.

Op de weg erheen  hebben we het oorlogsmuseum in Overloon bezocht. We konden gemakkelijk parkeren daar en we vonden het bezoek indrukwekkend.  Entree was 15,00 per persoon en het museum is rolstoeltoegankelijk.

Hier hadden we gezellige camperburen met een mooie Hobby camper.  We gaan vannacht slapen met 7 camperbuurtjes naast ons.

 

 

Donderdag 20 september:  Overloon –  (Alde) Kerken

Reisemobilpark Aldekerker Platte
Kempener Strasse 9, 47647 Kerken, Nordrhein-Westfalen / Duitsland

Een geweldige CP, volop ruimte en het is maar 200 meter lopen naar het centrum.

Je camper staat veilig op grint, met een fijne strook gras ernaast.

Kosten zijn 7,00, lozen grijs water en lozen cassettetoilet: gratis. Waterinname kost 0,50 cent en stroom (16A) is 0,50/kwh.

We gingen wat drinken bij “Zum Hunderdieb”,  gezellig terras en je kan er heerlijk gegrilde kip eten (maar je kan het ook afhalen en in je camper eten, dat deden wij later op de dag.)

Maar wat gebeurde er:  wij gingen terug naar de camper en geen van beiden hadden in de gaten dat de camera was blijven liggen! 

Gelukkig hadden we met de eigenaar van Hunderdieb een praatje gemaakt en verteld dat we op  CP de “platte” stonden, dus toen we onderweg waren naar de CP, reed hij al rond om ons te zoeken en de camera terug te geven.  Echt klasse, thank God for honest people!

Deze CP is een aanrader, ook voor mensen die slecht ter been zijn, want als je 200 meter kan lopen, sta je in het gezellige centrum.

 

 

Vrijdag 21 september:  naar huis. Gereden: 140 km.

We zijn weer thuis.  We hadden een dagje langer kunnen blijven (zondag komen kinderen en kleinkinderen eten) , maar er werd zwaar weer voorspeld daar.  En de lucht werd zwart.

Dus we besloten op ons gemak terug te rijden.  Nog ff naar de Aldi, want in Duitsland zijn  veel producten de helft goedkoper dan in Nederland.  Nou, Wil naar binnen en ik  bleef in de camper.  Want –  te  triest voor woorden – bij grote winkelcentra moet er altijd eentje in de camper blijven.  Ze loeren er op.  Een camper:  daar zitten altijd laptops en tablets en navigatie in.  We hoorden van mensen dat ze maar 10 minuten in een winkel waren en er was al ingebroken. Wij hebben wel een bearlock, dat is een beveiliging op je versnellingsbak, dus als ze inbreken kunnen ze niet met je camper wegrijden.  Maar ja, ze kunnen wel je spullen jatten.  Wij camperen nu 11 jaar en het wordt steeds erger. 

 

Maar goed, dus ik ben in de cabine blijven zitten.  Tjonge, windstoten, heel de camper stond te schudden.  Dus Wil kwam  met zijn winkelwagentje met spulletjes uit de Aldi-Süd en ik zei: “We gaan over de snelweg terug, dat is 117 km maar dan zijn we thuis.”

Thuisgekomen had dochter de plantjes binnen goed verzorgd.  Buiten was vanochtend alles omgewaaid. Tuinsets, plantjes, alles.

Camperen is geweldig, maar ook weer fijn om thuis te zijn.

Nu is het tijd om onze “Crazy horse” a.k.a.  het “gekke paard” a.k.a. de “Maffe knol” op stal te zetten.

In maart staat ie weer op onze oprit.  Maar we merken wel dat we niet meer met groepjes mee kunnen.  Ik heb in 2018 3 treffens af moeten zeggen.  Super gaaf dat we ons geld terug kregen!  En de keren dat we nog wel met een groepje mee kunnen, dan ben je toch een blok aan ieders been.  Je kan gewoon niet meer meespelen. Iedereen wandelt en fietst en dat lukt ons niet meer.

Maar dan maken we er samen het beste van. En met Wil en ik:  dat gaat lukken.   Er mogen nu weer 379 km op teller worden bijgeschreven.

Tot volgend jaar!