Pinksterweekend 2016

Bezocht: CA Asten – CP Budel – CP Oirschot

Donderdag 12 mei 2016: Vlijmen – Asten. Gereden: 68 km.

Dit is onze tweede trip dit jaar en Wil moest gaan “klotsen”. Niet te verwarren met “kotsen” natuurlijk.
Want: als je een reinigingsmiddel in de watertanks gooit, dan moet je over klinkers en drempels en rotondes gaan rijden, zodat dat middel lekker alle kanten op gaat in de tanks. En daarna een dag laten rusten en dan legen en doorspoelen en nog een keer. Het werkt perfect, het water is weer fris. Ik moet er wel bij zeggen: wij douchen en koken met dat water, maar we drinken het niet. We drinken toch liever uit flesjes.

We kozen dit keer voor een mini camping met speciale camperplaatsen. Camping Boerderij Wetland, Tureluurweg 7, Asten.

GPS: N 51.36530, E 5.84420

Normaal gesproken kiezen we liever geen camping, maar: mijn schoolvriendin woont in Asten en dat was voor mij een bonus: zij hoefde maar 8 km te rijden en we konden op deze manier heerlijk bijpraten.

We reden onze oprit af en tjonge: hóór het Dieseltje eens snorren en ronken! Altijd weer een fijn geluid. Alsof er een kat ligt te spinnen. Of alsof er een hond ligt te maffen en te snurken. Ik vind dat op camperplaatsen ook altijd zo’n prettig geluid, die dieseltjes die af- en aanrijden.

Deze mini camping: we hebben maar 2 caravans gezien, verder alleen campers en het staat op het veld bijna vol. De kosten zijn 11,10 inclusief stroom. Wij staan hier op het verhard gedeelte en elke plek heeft een eigen stroompunt en een eigen water aftappunt. We weten niet hoe dat op het “veld” is. Wel zagen we dat er op het veld stukken beton gelegd zijn, zodat je camper niet weg kan zakken, zelfs niet al zou je dagen achtereen regenachtig weer hebben.

Dit gebied grenst aan de Peel. Ik ken de Peel alleen vanuit de Limburgse kant, Rowwen Heze, en dat terwijl ik een Brabo ben! Want De Peel beslaat ook een stukje Brabo-land. Maar ik vind het de moeite waard om hier een muziekske in te bouwen.

https://www.youtube.com/watch?v=Wkm9mQ_W17k

Dit is een goede overnachtingsplek. We spraken een Brit, hij vond Nederland een erg gastvrij land en hij was aangenaam verrast over het feit dat vrijwel elke Nederlander Engels spreekt! En ja, dat doet een Nederlander toch weer goed, he?

De Brit had geen papieren kaart van Nederland. Wij hebben hem blij gemaakt met een ANWB routekaart. Ook was hij op zoek naar tips, dus we hebben hem verteld over de CP in Oirschot en dat daar dit weekend van alles te doen is. Dus wie weet komen we hen daar nog tegen. Hij is samen met zijn vriendin al 11 maanden met hun camperbus door Europa aan het reizen. Vanaf nu zijn ze nog een maand onderweg en dan weer terug naar de UK. Hij vertelde dat hij schrik had om vanuit Calais straks over te varen. Vanwege het bootvluchtelingenprobleem. Want: hij wees op zijn uiterlijk, hij heeft een donkere huidskleur, lange haren en een hele lange baard. Dat zou geen vooroordelen moeten opleveren, maar de praktijk wijst helaas anders uit.

We hebben hier een “gast-kat”. Ze komt er gezellig bij liggen en ze vindt het matje voor onze camper blijkbaar ook fijn.

Wil maft al en ik ga ook zo naar bed. Morgen is de planning de CP in Budel.

 

Vrijdag 13 mei 2014: Asten – Budel. Gereden: 31 km

Camperplaats Budel
Heikantstraat 16
6021 RJ BUDEL
GPS: N 51.26151, E 5.58952

Er kunnen 25 campers staan, maximale lengte is 8 meter. De plaatsen zijn op gras, maar elke plaats heeft 2 stroken betontegels waar je op kunt gaan staan, zodat je toch “verhard” staat.

De overnachtingsprijs is 9,50, voor stroom (4A) betaal je 2,50 extra. Te voldoen in een envelop met vermelding van je kenteken en plaats-nummer. Wifi is gratis, maar de verbinding wisselt van stabiel tot instabiel, en werkt alleen als je dicht bij het hoofdgebouw zit.

Er is een gemeenschappelijke ruimte, waar je op aanvraag met een groep kan zitten. De vriendelijke beheerder van deze CP bleek over de nodige humor te beschikken. Hij had in het verleden wel eens een grote mond gekregen van gasten, die klaagden dat het gras te lang was. Dat heeft hij als volgt opgelost:

Ik vroeg hem hoe hij het eigenaarschap van een CP ervaarde. Heel goed, fijne mensen te gast, 99 % eerlijke mensen die netjes voor hun verblijf betaalden. Helaas was er toch die ene procent die “ontsnapte” zonder betalen. Of stroom gebruikte en die 2,50 er niet bij in de envelop stopte. Of reserveerde en dan niet op kwam dagen. Maar door de bank genomen genoot hij toch erg van zijn gasten.

Wij vonden het een CP met alle basisdingen die een CP nodig heeft. Een plek die dus okee is. De CP ligt wel aan een doorgaande weg, maar dat hebben we niet als hinderlijk ervaren.

Morgen gaan we naar de CP in Oirschot. Daar zijn we vorig najaar al eens geweest en dat was bijzonder goed bevallen.

 

Zaterdag 14 mei 2016. Budel – Oirschot. Gereden: 41 km.

Vandaag ben ik jarig! 55 lentes alweer en zoals gewoonlijk (behalve de mijlpalen, 30,40,50) maak ik dat ik weg ben, lekker alleen met Wil in onze Crazy Horse.

Ongeduldig als ik ben, heb ik Wil gisteravond zijn cadeautje al afhandig gemaakt: 2 kaartjes voor het concert van Frank Boeijen in Oss. Ik vind het echt een supergaaf cadeau. Ik vind Frank Boeijen heel goed, het is er alleen nooit van gekomen hem live te gaan zien. Nou, 20 mei gaat het gebeuren, hoor!

iHer een link naar wat ik zijn allermooiste nummer vind: De Verzoening. https://www.youtube.com/watch?v=bmL4iv7gyhU 

Ieders tijd is kostbaar, maar ik vind dit 5 minuten en 52 seconden goed bestede tijd.

Onze huisraad moet geïnspecteerd worden. Gister wilde ik een broodje kaas en dat werd een hele homp kaas, want ik was vergeten de kaasschaaf in de keukenla te leggen. En vanochtend heb ik een zachtgekookt ei verorberd met een dessertlepel, want de theelepeltjes bleken ook nog thuis te liggen.  Het ei zag er na mishandeling met de dessertlepel nogal gehavend uit, maar smaakte toch erg goed.

De rit van Budel naar Oirschot was heerlijk, lekker over de N-wegen tuffen. Dan kom je daar ook de nodige campers tegen en wordt er vriendelijk naar elkaar gezwaaid. En weer zijn we best verbaasd over hoe leuk Nederland eigenlijk is en wat voor leuke ritten je kunt plannen, als je de snelwegen vermijdt. In de buurt van Oirschot zag ik bordjes die ik nooit eerder gezien heb. Want “Overstekend wild” , dat ken ik, maar “Overstekende tanks”???

http://www.camperplaatsoirschot.nl/

Verblijf kost 13,00 en stroom is 2,00

Hier kwamen we de Brit die we in Asten leerden kennen ook weer tegen. Hij had onze tip opgevolgd en is hier al sinds gisteren. Hij en zijn vriendin ervaren deze plek als heel prettig en erg leuk dat er hier zoveel te doen is. Want het is dit weekend “Groots in het Groen”. Het garderegiment Fuseliers Prinses Irene bestaat 75 jaar. Dus er is defilé, veteranen reünie, optreden van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en morgen een braderie met big band en straattheater.

Ik neem vandaag op allerlei fronten felicitaties in ontvangst: telefoon, whatsapp, Facebook en fora. Nou hebben nog niet al mijn vriendinnen whatsapp ( hoe bestáát het, he ) , maar mijn sms geluidje ging af, dus ik dacht weer dat ik daadwerkelijk vrienden had.  Dus ik vol verwachting het smsje geopend: was het van T-mobile…. Gelukkig kwam het op sms gebied in de loop van de dag volop goed.

Na een hapje eten in het dorp – Bij “de Burgemeester”: “Een Smaakvolle Ervaring” – kwam Carl (de beheerder) gezellig nog even langs om bij te praten. Daarna belde dochterlief en toen was het alweer tijd voor het Eurovisie Songfestival. Douwe Bob eindigde op een teleurstellende 11e plaats. Ik had meer verwacht, want ik vond zijn “less is more” formule goed: Gewoon een man met zijn gitaar en een simpel country-achtig liedje.

Morgen is de braderie, hopelijk werkt het weer een beetje mee. Morgen ga ik ook ff op zoek naar de mensen die hier staan, met wie ik contact gehad heb via Facebook. Zij zijn allen lid van de Skeller Camperclub. Dus ik moet gaan speuren naar Piet, Lunette, Rita, Wendy en Bets. Want het moet toch niet veel gekker worden he: ik kreeg via FB felicitaties van mensen die onze camper van de foto herkende. Mensen die hemelsbreed slechts een paar meter bij ons vandaan staan. En ik heb heel wat afgelachen om de conversaties op FB. Dus ik wil die mensen morgen beslist een handje gaan geven.

 

Zondag 15 mei 2016: Oirschot. Gereden: 0 km.

Mijn speurtocht wierp vruchten af. Even hier en daar vragen en ik heb allen een handje kunnen geven. Ik vind het sowieso altijd leuk om ff een praatje te maken met andere camperaars, maar nu was dat extra leuk omdat ik hen via FB ken.

Tussen de buien door zijn we naar de braderie geweest. Was leuk, gewoon een leuke braderie. Maar ook straattheater erbij en een Brassband die niet onverdienstelijk speelde.

http://www.bbbob.nl/

Terug bij de camper hebben we lekker warmpjes binnen gezeten. Maaltijdsoepje genuttigd en ik wilde wel graag een uurtje naar de gemeenschappelijke ruimte, om nog een afzakkertje te nemen met de mensen daar. Dat was super gezellig, dat bleek een hele leuke groep camperaars te zijn! We gingen pas rond 22.30 richting camper.

Voor ons waren het weer 4 fijne dagen on the road. Wil mag weer 180 km op de teller op de main site bijschrijven.

Ik sluit af met een dankwoordje voor onze FB-vriendjes van de Camperclub voor de humor en de gezelligheid. Wij nemen aan weinig treffens deel, maar zoals hier: dat gaat spontaan, we hadden er geen idee van dat er in Oirschot mensen zouden staan die we via Facebook kennen. En dát vinden we dan juist leuk, dat spontane, dat je zomaar in ene met een groep een borreltje zit te drinken! We rijden jullie vast wel weer eens ergens tegen de bandjes, hoor.