Pinksteren 2014

Vrijdag 6 juni 2014: Vlijmen – Nunspeet. Gereden: 119 km.

Via Facebook kregen we een tip over de Camperplaats in Blijham, die bestaat pas sinds oktober 2013 en de foto’s zagen er leuk uit. Nou ligt Nunspeet ongeveer halverwege Vlijmen – Blijham en we vonden het té leuk om níet een nachtje op CP de Zwaan te gaan staan, bij Anneke en Lammert. We hebben hen leren kennen tijdens het weekend Dordt in Stoom en daar hadden we al beloofd een keertje langs te komen. Dus zo gezegd, zo gedaan.

Als bonus: de dag voor vertrek las ik dat Ben en Astrid ook naar Nunspeet zouden komen, dus dat was helemaal een gezellig vooruitzicht.

Fietsen achterop en op weg. Eh… nou was het handiger geweest als Wil zijn fietssleutel niet was vergeten, dus van fietsen kwam niets terecht. Niet erg, het wordt dit weekend echt lambalweer, lekker met een boek voor de camper rondhangen.

Aangekomen op CP de Zwaan, Hardenbrinkweg 46, Nunspeet. GPS: N 52.37901 E 5.75363

We werden welkom geheten door de zoon van Lammert en Anneke en mochten een plekje gaan kiezen. Natuurlijk meteen het echtpaar de Zwaan een handje gaan geven. En Ben had ons ook al gespot, dus hij kwam gezellig bijkletsen in sappig Amsterdams (ik blijf dat een prachtig accentje vinden).

Anneke en Lammert hebben het goed voor elkaar. Ze hadden voorheen een boerenbedrijf en dat is 4 jaar geleden omgetoverd tot een prachtige camperplaats. Zij zijn winnaar van de NKC verkiezing Camperplaats van het jaar 2011.
Een CP, precies zo ik ze graag zie: verharde ondergrond (betonblokken) waar gras doorheen groeit. Dus het oogt heel ruim en overal groen om je heen, maar je staat er bij regen toch veilig. De prijs is 13,00 all-in, dus ook gratis wifi, een prima verbinding.

Veel camperaars weten deze plek inmiddels te vinden, het geronk van de arriverende dieseltjes was weer een lust voor mijn oortjes.

En wat een heerlijk weer! Zelfs mijn glow-in-the-dark-beentjes krijgen een kleurtje. Wil is niet veel bruiner geworden dan hij al was, want hij heeft in de camper 2 uur zitten stoeien met de receiver en de schotel. Tot voor kort ging alles goed, helaas ineens geen ontvangst meer. Canal Digitaal ondersteunt niets wat zij niet geleverd hebben, dus Wil moest het zelf maar oplossen. Dat is hem nog gelukt ook. Pragmaticus, he, hij moet en zal het voor elkaar krijgen. Dat lukte! Wij kijken zelden TV in de camper, maar met het WK op komst is het toch wel fijn.

’s Avonds deed onze gastheer Lammert zijn rondje langs de campers om een praatje te maken en af te rekenen. Van hem hoorden we dat Paula, Jos, Nellie en Nico morgen ook arriveren. Aan de ene kant jammer dat we hen mislopen maar aan de andere kant: wij willen graag zo’n 150 km noordwaarts en aansluitend nog een dagje Duitsland in.

Ben en Astrid kwamen bij ons nog een afzakkertje drinken. Met plezier vernamen we dat zij ook dit jaar weer voor de CCN het evenement “ Bazaar Beverwijk” gaan organiseren. Daarover hebben we van veel camperaars zoveel positieve geluiden gehoord, dat we daar zeker heen willen. Dat gaat plaatsvinden op 3, 4 en 5 oktober en dat wordt onze afsluiter voor het camperseizoen.

En zo eindigt deze prachtige dag. Wil maft al, ik ga zo ook maar eens in ons camperbedje klimmen. Zoals altijd ben ik de laatste op een CP die het licht uit doet. Guus Meeuwis: “Maar de mensen, ze slapen, de wereld gaat dicht. En dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht”. Laatst nog een gesprekje gevoerd over het Brabo-schap en de Bourgondische inslag. En natuurlijk ben ik trots dat ik een Brabo ben. Maar dat is niet anders als dat een Fries trots is, of een Tukker, of een Groninger, of een Limburger of noem het allemaal maar op. En dat levensgenieten: dat herken ik in alle camperaars, en die komen uit alle windstreken vandaan. En die houden allemaal van lamballen en lekker eten en drinken. Dus ik denk niet dat dat typisch Brabants is, hoor. https://www.youtube.com/watch?v=YaIzl1Tz-so

Voor morgen staat Blijham in de planning.

 

Zaterdag 7 juni 2014: Nunspeet – Blijham. Gereden: 162 km

Afscheid genomen van Anneke, Lammert, Ben en Astrid en weer on the road. Ik heb bij het afscheid Lammert op het hart gedrukt om Paula en Jos bij aankomst meteen te melden: “Gezellig, he…..”

Om het “onderweg-zijn” – gevoel te behouden nu we niet ver van huis kunnen, rijden we alle ritten binnendoor. Meestal zijn dat leuke ritjes, maar deze rit: rete-saai.

Het begon nog leuk, totdat we op de N 34 terechtkwamen en de navigatie aangaf: “Rij 50 km rechtdoor.” Echt niks aan, we werden er helemaal melig van. Eindelijk: rotonde in zicht. “Yeah… rotonde, nu wordt het vast leuk.” Naar de N 33. “Goh… een tweebaansweg… da’s toch meteen weer een heel ander gezicht he….” Had ik al gemeld dat we er heel melig van werden?

Het werden 162 saaie kilometers, maar toen kwamen we aan op Turfstee, Camperpark Blijham. Turfweg 28. GPS: N 53.11115 E 7.02918 URL: www.turfstee.nl

Hele vriendelijke ontvangst, er is een gemeenschappelijke ruimte en de koffie staat klaar. Deze CP is er pas sinds oktober 2013. De beheerders zijn zelf geen camperaars, dus zij zijn nog zoekend en aftastend, wat camperaars willen. Want zij willen er alles aan doen om het de camperaar naar de zin te maken. Deze plek moet nog wat naamsbekendheid krijgen. De kosten zijn 11,50 en dat is inclusief stroom (6 A)en toeristenbelasting en wifi . CP ziet er goed verzorgd uit, je camper staat op verharde grond met een flinke strook groen ervoor. De planning is dat er volgend jaar een groter gebouw geplaatst gaat worden als gemeenschappelijke ruimte. Op 200 meter zit een chinees restaurant en centrum en supermarkt is ook niet ver ( 1 km).

Zij is hier ook een moestuin aan het aanleggen, waar de gasten zelf hun munt – voor de muntthee – en hun aardbeien kunnen plukken. Gratis! Ook hebben ze 2 fietsen staan die je zo mag lenen. On the house… Ik ga deze CP een dikke vette 9 geven op campercontact in de hoop dat meer mensen deze CP gaan bezoeken.

De wifi verbinding hier is uitstekend, dus ik ga nog wat mensjes online de groeten doen en dan maffen.

 

 

 

Zondag 8 juni 2014. Blijham – Nordhorn – Bad Bentheim. Gereden: 110 km.

Vanochtend na een praatje gemaakt te hebben met de beheerder, ons toiletje geleegd en de vuilwatertank geloosd en op weg naar Nordhorn. Dit was wel een leuke rit, veel gezien onderweg. Veel fietsers. Zoals daar zijn: “De eenzame fietser”.

Die tegen de wind in met rugzakje en tentje achterop voort zwoegde. Ik moest meteen denken aan dat nummer van Boudewijn de Groot: Jimmy https://www.youtube.com/watch?v=CY7JwcKo-LQ

En “de groep fietsers”, die reden blij voort en in het voorbijgaan stak 1 fietser zijn blikje fris – of bier, dat kon ik niet zo snel zien – in de lucht en zwaaide naar ons. En ik ben ook een “zwaaier”, ik zwaai altijd terug.

En “het ouder stelletje fietsers”, want toen regende het inmiddels flink en zij stonden wat sneu onder een viaduct te schuilen.

En ineens hózen! Wat een regen! Heel de lucht werd grijs. En zo arriveerden we in Nordhorn. CP Vechtesee. Heseper weg, Nordhorn. GPS: N 52.43678 E 7.08163

Niks mis met die CP hoor, alle campers staan als een treintje achter elkaar, er waren nog slechts 5 plekjes vrij, nog een paar verhard en er is een meertje en een restaurantje. Maar ja, wij dachten: “Als we toch de hele dag binnen moeten zitten, dan liever naar een andere plek.”

Dus we kozen voor de CP in Bad Bentheim . CP Am Schlosspark, Funkenstiege. GPS: N 52.30358 E 7.15471 Tja, mixed parking en dan weet je dat je gewoon in een vak staat, he? De CP is onder aan het kasteeltje. Op 50 meter afstand is een leuk restaurantje met een gezellig terrasje.

Dus we komen hier aan en wat blijkt: ja, je staat in een vak maar je mag gerust je luifel uit en je stoeltjes buiten! Ik vermijd in de planning normaliter “mixed parkings”, omdat ik dat niet gezellig vind, dat je tussen de auto’s staat, maar hier is het heel duidelijk: auto’s vooraan, campers achteraan. Erg prettig, want we zijn ook ooit eens op een mixed parking gaan slapen met 4 campers naast ons, om vervolgens wakker te worden met allemaal auto’s om ons heen, het was weekmarkt daar…. Ik hoop dat ik voor campercontact een goede foto heb, want zelf – bij het uitzoeken van mogelijk leuke CP’s – let ik altijd op de foto’s: staan er stoeltjes buiten.

Tot onze verbazing werd het nog prachtig weer, het onweer trok over en heel de lucht werd blauw. Naar het kasteeltje lopen is best stijl omhoog. Maar naar beneden gaat gemakkelijker en dan kom je bij het restaurantje. We hebben hier voor weinig geld heerlijk gegeten. Eten in Duitsland is voor mij de 4 V’s: Voordelig, Verrukkelijk, Veel en Vet.

Het is hier levendig, heel veel camperaars weten deze CP blijkbaar te vinden. Dus we slapen hier te midden van ongeveer 30 campertjes.

Het “oeps” momentje deze trip: er komt een mevrouw langs met een hondje. Zij staat met ons te praten en die hond gaat meteen plat. Dus ik zei: “Och gossie, zeker een oud beestje, he?” Zegt zij: “Eh…. Die is pas 10 maanden oud!” Oeps…. Tja, weet ik veel…. Ik weet niks van honden en deze hond ging meteen gestrekt toen zij een praatje maakte, dus ik nam maar aan dat het een bejaard beestje was, maar dat bleek dus een pup. She was not amused… nog een “tschüss” en weg was ze.

Morgen weer naar huis, we hebben toch weer het `vakantiegevoel´ gehad.

 

Maandag 9 juni 2014: Bad Bentheim – Vlijmen. Gereden: 181 km.

De terugrit deels over de snelweg gedaan. Wat een noodweer, waar we in terecht kwamen. Er valt verder weinig over te vertellen, temeer daar uw aller verslaggeefster een groot deel van de rit heeft liggen maffen.

Thuisgekomen vernamen we dat er een weeralarm was voor 4 provincies, voor Noord Brabant was het code oranje. Gaandeweg werd het voor Limburg code rood. En laat nou net daar Pinkpop aan de gang zijn… buienradar gaf aan dat het onweer zou overtrekken tijdens het optreden van Metallica, dat vond ik wel een grappige associatie. Maar het kwam goed in die zin, dat het daar wel een half uur hard geregend heeft, dat de mensen in het midden van het terrein onder zeiltjes lagen, maar geen blikseminslag. Ik heb trouwens onderweg gehoord van mensen die op Pinkpop waren, dat The Rolling Stones je nog steeds van je sokken kunnen rocken. Dit was dan weer ons Pinksterweekend.

Wil mag weer 572 km bijschrijven op de main site.