Nordrhein-Westfalen deel 1

Bezocht:  CP Emmerich, CP  Darfeld, CP Geldern,  CP Bedburg Hau

8 juli 2019. Vlijmen –  Emmerik (Emmerich) .  Gereden:  108 km.

Yachthafen Emmerich
Fackeldeystraße 15–65, 46446 Emmerich, Nordrhein-Westfalen

Mooie CP aan de jachthaven, 12 euro.  Lekker bootjes kijken, er zijn 75 plaatsen, dus je kan er waarschijnlijk altijd een plekje vinden. Stroom is er ook als je dat nodig hebt, wel maar 4 amp.

Ik probeerde een gesprekje aan te knopen met onze  Duitse camperburen, ik vind het altijd leuk om een praatje te maken met mede-camperaars. In mijn beste Duits en geloof me:  dat is niet zo best meer… Ik heb 3 jaar als secretaresse voor een Duits bedrijf gewerkt en destijds sprak ik de taal vloeiend.  Nou, het enige wat nu nog vloeiend was, was de wijn….

We hebben hier fijn gestaan.  Uitrijden (via automaat bij de slagboom), kan met zowel munt – als papiergeld.
Wij hebben altijd veel muntgeld bij ons, want op veel CP’s  met slagboom kan je alleen met muntgeld betalen.

Morgen zijn we denk ik in Cousfeld.

 

Dinsdag 9 juli 2019.  Emmerich –  Darfeld. Gereden: 87 km

De planning was Cousfeld.  CP Coebad.  Nou, dit was geen goede dag om die CP te zoeken.  We moesten ergens linksaf, maar dat was een bouwput, heel de weg lag daar open.  Tja, dan maar zelf op zoek, want de Garmin wist het ook niet meer.   We misten een bordje en we sloegen rechtsaf, maar we hadden meteen argwaan, want er reden alleen fietsers en er wandelden mensen.  Dat leek toch verdacht veel op een promenade…. En dat was het ook.  In de verte zagen we alleen zijweggetjes waar je met een auto ook niet in mocht. Weer een “Oeps-momentje”…. Dus wat nu,  in zijn achteruit maar dan he.  Dat lukte wel.  Verder op gevoel maar een andere weg in geslagen, waar je wel met een auto in mocht.  Eh…. Ja, omdat je dan op een parkeerplaats terecht kwam voor de mensen die er woonden!  We reden ons bijna klem.  Gelukkig kan Wil goed rijden en we kwamen er zonder kleerscheuren weg.  We hebben de CP in Cousfeld wel gevonden, maar die stond vol en je mocht wel overnachten op de parkeerplaats ervoor, maar inmiddels hadden wij daar niet zo’n zin meer in.

Dus ff verder zoeken en terecht gekomen in Darfeld. Sportzentrum
Sudetenstrasse, 48720 Darfeld, Nordrhein-Westfalen / Duitsland

Dat bleek een leuke CP, bij het sportcentrum.  Sommigen zouden dat misschien niet leuk vinden om achter een voetbalveld te staan. Ik vond het echt leuk en levendig. Een hele fijne plek.

En wat schetst onze verbazing dat er een spelersbus arriveerde uit Nederland!  Dat  was  jong FC Utrecht tegen Jong Schalke 04. Op de zijkant  van de bus stond: “ De strijd gaat beginnen.”
Er zijn hier 2 CP’s tussen  de voetbalvelden ( en de paardenmanege) in.  Waar wij staan, mogen er 16 en op de andere plek 5. Beide CP’s mogen de vuilwaterput gebruiken.

Nog een “oeps-momentje” (wij camperen  al 12 jaar maar we maken nog steeds foutjes) . Ik wilde wat nakijken in het autopapieren-mapje.  Dus  waar is dat mapje dan….. OMG… thuis in de la, vergeten mee te nemen!  Dat is niet eens een beginnersfout, dat is gewoon slordig!  Maar ja, maar hopen dat er niks gebeurt onderweg. Onze ID papieren hebben we wel bij ons.  Het is beter dan niets.

In alle campers is het licht uit, dus ik ben de laatste wakker weer. What else is new…  .Morgen naar Geldern.

 

Woensdag 10 juli 2019. Darfeld-  Geldern.  Gereden: 123 km.

Reisemobilstellplatz
Am Holländer See 19, 47608 Geldern, Nordrhein-Westfalen

Geldern is een leuke plaats en heeft een leuke CP. Onderweg van Darfeld naar Geldern  hebben we de Aldi bezocht, want in Duitsland zijn veel produkten bij Aldi (en ook bij Lidl)  goedkoper dan in Nederland. Elke camperaar kent het: boodschappen kan je altijd onderweg doen. En ruime parkeerplaatsen hier, ik voelde me hier ook veilig, maar toch:  ik heb de raad van de camperaars  – sommigen hebben door schade en schande helaas geleerd – ter harte genomen.  Op grote parkeerplaatsen bij supermarkten:  eentje slaat de voorraad in en de ander blijft in de camper.  Het is triest dat het zo moet, maar ja… better safe than sorry, he.

Je staat hier voor 8 euro als je geen stroom nodig hebt.  Er staan hier stroompalen, daar kan je inprikken, hier kost dat 0,50 cent per  0,8 KWH.  Ik denk dat dat  best duur  is, zo ik me herinner was het  0,50 per kwh. Wij hebben geen stroom  meer nodig.
Je mag wel gratis je chemisch toilet lozen aan de zijkant van het  gebouw.  En je grijs water lozen bij uitrijden.  En vaak zit een loosput  op een wat moeilijk in te rijden  plek, maar hier is dat ruim. Dus dat is okee. Er kunnen 45 campers staan.

We zijn het stadje ingegaan, centrum is 1 km, dat is beloopbaar en/of berolbaar.  Leuke promenade, en gezellige terrasjes.  Wij komen hier  zeker  nog eens terug.

Bij terugkomst viel me op, dat de stelletjes tegenover  elkaar en naast elkaar wel met elkaar praatten, maar links van ons stond een man alleen met zijn camper.  We zien wel vaker camperaars die alleen reizen, maar dan meestal met hond.  Deze man was helemaal alleen.  En niemand hier maakte een praatje met hem.  Helemaal niemand.

Dus toen dacht ik: dan neem ik de honneurs maar waar. Dus ik ben naar de camperbuurman toegerold en  heb op de deur geklopt. En dat waardeerde die man zo erg. Ik was de enige  op die CP die ff een praatje met hem kwam maken en ff een handje  kwam geven..  En zoals hij zei:  “tja, als man alleen ga je zelf ook niet zo snel op een stelletje met een camper af”. Hij was 75 jaar,  had 5 jaar geleden zijn vrouw verloren en toen besloten om toch in zijn eentje te blijven camperen. Weliswaar in een andere camper, de vorige waar hij met zijn vrouw jarenlang in gecamperd had, had teveel herinneringen.  Dus ik zat in mijn rolstoel met hem te praten, maar toen begon het te regenen. Dus toen ben ik maar teruggerold naar de Crazy Horse. Maar ik wil maar zeggen:  pre rolstoel liep ik overal heen om ff een praatje te maken. “Hoi, wie zijn jullie, waar waren jullie gister en waar ga je naar toe.”  Dat is nu wat moeilijker maar het kan wel.   En ik vind het fijn dat onze camperbuurman dat zo waardeerde.

Wat we morgen doen, weten we nog niet, het is onze laatste dag van deze korte trip.
Ik tik mijn verslagjes online in.  Dus wordt vervolgd.

 

Donderdag 11 juli 2019. Geldern –  Bedburg Hau. Gereden:  40 km

Womopark Moyland
Moyländer Allee 3a, 47551 Bedburg Hau, Nordrhein-Westfalen / Duitsland

Hier kunnen 50 campers staan, er staan er slechts 6.

Wij zijn hier in 2015 geweest  ter afsluiting van onze “voormalig DDR” trip, toen kostte het 7 euro, nu 8,50.  Dat vind ik een reële verhoging.

Ik las wel, dat mensen deze plek achteruit zagen gaan en dat het vroeger veel  mooier en veel levendiger was.  Daar kan ik niet over oordelen.

Tegenover ons staat een prachtige Carthago met een VW Golf Cabrio erbij.   Geweldig mooi, maar wij zijn al blij met ons campertje van 11 jaar oud.  😀

Morgen weer naar huis. Wil mag weer  458 bijschrijven op de teller.