Nieuwe CP Oirschot

7 november 2015: Vlijmen – Oirschot. Gereden: 41 km.

De dealer waar wij in augustus onze nieuwe Crazy Horse kochten, Linders in Bakel, ontpopte zich als heel betrouwbaar. We mochten een lijst van bevindingen maken en hij heeft nagenoeg alles opgelost. En hetgeen er nog aan hapert, (o.a. luifel) komt volgend voorjaar aan de orde, als de CH weer uit de winterstalling mag.

Doordat de CH een paar daagjes mocht logeren bij de dealer, zijn we nog laat in het jaar aan het camperen. Normaal gaat de CH in oktober de stal in en dan mag hij er maart/april weer uit. Camperen is trouwens sinds dit jaar eindelijk een officieel Nederlands werkwoord, het is opgenomen in de Dikke van Dale.

We hebben maar 1 dagje, dus we zoeken het dicht bij huis en willen gaan overnachten op de nieuwe CP in Oirschot.

Bloemendaal 2 (de Rijt)

5688GP Oirschot

GPS coordinaten: N51.50064 E5.32366

http://www.campercontact.com/nl/nederland/noord-brabant/oirschot/41402/camperplaats-camperplaats-oirschot.aspx

Nederland is weer een gave camperplaats rijker! Deze plek ziet er goed verzorgd uit, je zware bakbeest staat veilig op het grint, de plaatsen zijn ruim genoeg en je staat pal aan het Wilhelminakanaal en op loopafstand ( 950 meter) van het leuke Oirschot met zijn kroegjes en restaurantjes. Het is er levendig, veel mensen komen naar het kanaal om te vissen. Er is een ruimte met folders over al het moois in de nabije omgeving. En er ligt een gastenboek om te tekenen. Als de beheerders niet aanwezig zijn, kan je het overnachtingsgeld in een envelop doen en in de brievenbus gooien.

De kosten: 13 euro voor overnachting, 2 euro extra voor stroom. Het is mooi gemaakt hier: elke stroompaal heeft slechts 2 aansluitingen. Dus als je buurman 2 campers verderop ineens in al zijn wijsheid besluit dat het een goed plan is om een Senseo te gaan gebruiken (niet de Campeo, maar de thuis-variant), dan zit hij wel zonder stroom maar jij niet.  En verder heeft elke plaats een waterkraan. Bij het uitrijden vind je de plaats om je chemisch toilet te legen en de vuil water put.

Het verhaal achter deze nieuwe CP:

Carl en Gabriëlle zijn zelf al 16 jaar enthousiaste camperaars. En – is onze ervaring – camperaars die een CP beginnen, die weten gewoon wat een camperaar wil, he. Dat is echt zo. Zij genieten met volle teugen van het camperen, met zijn tweetjes of met hun kinderen van 16 jaar.

Het idee om een CP te beginnen, stamt al van jaren geleden. Dus zij begonnen te zoeken naar een geschikte locatie. Maar toen zagen zij het licht: zij hebben een boomkwekerij in Oirschot, dus waarom niet daar een camperplaats situeren! De locatie kan niet beter: aan het water, bij wandel en fietsknooppuntroutes. En Oirschot is een gezellig plaatsje met haar restaurantjes en kroegjes.

Daarna begon de lange weg naar de realisering van de Camperplaats. De gemeente wilde medewerking verlenen. Echter alle procedures en vergunningen aanvragen, vergde nogal wat tijd.
Maar dat wierp zijn vruchten af en resulteerde in deze prachtige CP. Een CP die nu al door vele camperaars gevonden wordt, dat belooft wat voor de toekomst. Facebook, met name de Camperclub van Frans Houwer, te vinden op http://www.facebook.com/groups/camperclub/  is er debet aan dat zulke fijne CP’s door velen gevonden en bezocht worden.

Gabriëlle en Carl zijn erg blij met hun CP en zij vinden het reuze gezellig om mede camperaars te ontmoeten en er toe bij te dragen, dat de camperaars een fijne tijd hebben op hun CP.
En dat straalt dit stel ook uit, ze komen je persoonlijk begroeten en je merkt gewoon dat dit voor hun een droom is die werkelijkheid is geworden. Erg gaaf om te zien dat mensen hun dromen najagen en daar gelukkig van worden.

Behalve de folders ter info, kregen we ook een NB stikker. En daar staat op: “Dan denk je aan Brabant.” Tja, en ik als rasechte Brabo, moet dan toch weer afsluiten met Guus, he:

https://www.youtube.com/watch?v=8IiPW7b1cAE

Morgen een bakkie in Middelbeers doen en dan naar huis. Dan poetsen en wegbrengen. Ik zal onze Crazy Horse a.k.a. het gekke paard, a.k.a. de maffe knol op ons opritje missen.

Wil mag weer 82 km op de main site bijtellen.