Mei 2017

Bezocht: CP Landlust in Steenderen – CP Willisee in Keeken-Kleve.

Voorwoord.

We moesten er samen nodig even tussenuit, even wat anders aan ons hoofd dan de bouwperikelen. We zitten tijdelijk in Drunen te huren, maar we kunnen niet wachten totdat we weer in Vlijmen wonen.

We hebben ons grote huis verkocht omdat die stomme pootjes van mij het niet goed meer deden en ik die trap niet meer op kon. Dan kan je nog gaan bekijken of je aan kan gaan bouwen, maar ik vond het zonde van dat huis. Jonge mensen hebben ons huis gekocht en die zullen hun kinderen heerlijk zien opgroeien aan het park. Dat grote huis aan het Zuiderpark: dat verdient een gezin.

Dus tijdelijk wonen we in Drunen. En niet dat er wat mis is met Drunen, hoor, zeker niet. Drunen heeft alles wat Vlijmen ook heeft aan winkels en eettentjes en terrasjes en zo en we hebben hier de winter lekker warm doorgebracht, maar… ik mis Vlijmen. Dat is gevoelsmatig en moeilijk uit te leggen, maar ik heb echt een beetje heimwee naar Vlijmen en de mensen daar en dat sfeertje.

Het camperen hangt er dit seizoen maar wat bij, want we zijn een bungalowtje aan het bouwen… in VLIJMEN. Ik zal blij zijn als we weer een eigen oprit hebben, want dat is al een hele verbetering met nu in het huurhuis: snel camper halen (auto mag gelukkig bij de stalling blijven staan), snel inladen en wegwezen. En als je terug komt het omgekeerde. Want we zitten hier in een seniorenwoning en we willen de buurt niet lastigvallen met ons bakbeest natuurlijk. Maar dat “gehaaste gedoe” , dat zijn we niet gewend.

Vrijdag 12 mei 2017: Drunen – Steenderen. Gereden: 106 km.

We hebben maar 3 dagen en de weersverwachtingen zijn slecht. Maar: 3 dagen is beter dan 2 dagen en 2 dagen is weer heel wat beter dan 1 dag en wat weer betreft zeggen wij als we gaan camperen altijd: thuis regent het ook…..

Onderweg vernam ik dat mijn zusje – een echte Stones fan – erg haar best gedaan had om kaartjes voor het concert te bemachtigen, maar het was binnen een kwartier uitverkocht. Zo jammer, ze had haar “Stones” nog graag een keer gezien. Mijn ultieme Stones nummer blijft nog altijd “Angie”. De echte fans zullen dit vast een rare voorkeur vinden, maar als niet echte fan blijf ik het een gaaf nummer vinden. Dit vond ik een mooie versie: https://www.youtube.com/watch?v=RcZn2-bGXqQ&list=RDRcZn2-bGXqQ

We hadden onze Garmin ingesteld op “zuinig rijden”, dus we reden deels op de snelweg en deels binnendoor. Voor de eerste trip dit jaar was het een fijne rit. Enne, voor de camperaars, de eeuwige discussie of je nou naar elkaar zwaait of niet: wij zijn “ zwaaiers”. Punt uit. Wij vinden dat leuk en wij komen op de N wegen zelden camperaars tegen die níet terug zwaaien.

We kwamen terecht op CP Camperlocatie Landlust

Landlustweg 2

7221 BS Steenderen

Dit is een prachtige CP. Centrum en Supermarkt zijn op loopafstand ( ongeveer 300 meter). Het zijn super ruime plaatsen, gesitueerd in een “rondje”. Je komt aanrijden op grint, dan kies je een plaatsje (erg veel gras erom heen!) en dan zet je je camper achteruit op de betonnen stroken. Je bandjes zet je dus op het beton. Ik vond het wel knap van Wil, de eerste keer weer dit seizoen, dat hij onze Crazy Horse feilloos in één keer goed zette.  Er is volop plaats om je luifel uit te zetten als je dat wilt.

De kosten: 12,50 per nacht. En dat is inclusief stroom (6A), water innemen, vuil water lozen, chemisch toilet lozen, en gratis wifi. En gratis douche en toilet. Je hebt zelfs een keukenblokje om je afwas te doen! En misschien belangrijk voor passanten die op doorreis graag alleen het servicepunt gebruiken: als je als passant je vuil water kwijt moet en je toilet moet legen: dat kost je slechts 2 euro.

Ik vond de prijs/kwaliteitsverhouding hier super goed voor een CP in Nederland. Ter vergelijk: we zijn in NL ook wel op CP’s geweest waar er voor 12 euro verder niks bij was. En dat vinden camperaars voor een CP in NL doorgaans ook een prima prijs. Camperaars zullen voor deze prijs zeker hierheen komen en zeker de mensen die een ruime plek willen en veel groen om zich heen en lekker aan de stroom en vooral: alles op loopafstand!

 

En bonus voor mij: 14 mei ben ik jarig. En Wil had een flesje bubbels mee gesmokkeld in onze Crazy Horse voor champagne ontbijt. Maar hij wilde ook een roos op tafel, en bij deze CP zit een winkeltje en dat was te regelen. Ik vond dat een geweldig leuk gebaar!

Hij had ook een cadeau meegesmokkeld: 2 goede kwaliteitswijnen en van die prachtige grote kristallen glazen. Ik ben geen wijn-kenner, hoor, ik ben slechts een beetje wijzer geworden van een wijncursus bij “Le Robinet” in Den Bosch.

Maar het werd nog leuker: omdat de beheerders wisten dat ik jarig was, kwamen ze langs met een attentie. Ik vond dat machtig mooi.

Wil voelt zich duidelijk ook weer op zijn gemak in de camper ). En hij kan nog steeds dutten als de beste!

Ik vind dit echt een CP waar de beheerders hun uiterste best doen en ook luisteren naar wat camperaars willen. Nou kan je het natuurlijk nooit iedereen naar de zin maken en je krijgt te maken met mensen die campings gewend zijn, jaren een caravan gehad en nu een camper, die dan zeggen van: “Huh… slechts 1 toilet en 1 douche?”. ? Tja, dat is gewoon een verschil, als mensen een camping gewend zijn en nu – veel goedkoper – een camperplaats, dat dat niet hetzelfde is. Door veel praten met mensen heb ik wel geleerd dat mensen die van een caravan overstappen op een camper, doorgaans wel snel door hebben wat het verschil is en wat ze mogen verwachten.

Als wij in de camper koken : ( lees: als Wil in de camper kookt, want een “Giely” kookt niet in een camper) dan wordt het vaak wat wij “ campervoer” noemen.

Uitleg campervoer: Dat is Nasi uit blik met gebakken ei. Of Rijst met ragout met erwtjes. Of Chili con carne uit blik. Ik vind dat allemaal heerlijk. Me LOVES campervoer! ? Wij hebben ook geen bbq of skottelbraai aan boord. Als er een restaurantje op loopafstand is en het is betaalbaar, dan gaan we daar graag een hapje eten.

Het weer is vandaag boven verwachting, het is hier droog en af en toe een warm zonnetje en het is 20 graden, dat hadden we niet verwacht.

Hier tjilpen de vogels en blaten de schapen. Ik vind dat geblaat zo sneu klinken, ik moest meteen aan Brigitte Kaandorp denken met “Ik heb een zwaar leven.” Omdat dat lied ook zo klagend is. Maar zo te zien hebben de schapen hier een geweldig leven. Daarentegen heeft Kaandorp een ZWAAR leven…. (Ik vind haar overigens echt een cabaret-talent, hoor, ik vind haar geweldig. Dus dat ik meteen aan dat nummer moest denken toen ik die schapen hoorde blaten, is absoluut niet ten nadele van Kaandorp.

Aangezien we voornemens waren dit weekend h e l e m a a l niks te doen, blijven we een extra dagje hier.

Zondag 14 mei 2017: Steenderen – Keeken-Kleve. Gereden: 52 km.

https://www.campercontact.com/nl/duitsland/nordrhein-westfalen/kleve-keeken/26889/camperplaats-am-willisee.aspx

Dit is ook een leuke CP. Het kost 12 euro en dat is inclusief stroom, water lozen, water innemen, toilet legen. En gratis wifi, waar wij stonden was het een zwakke, instabiele verbinding.

Lopen naar een restaurant is 400 meter. Er is hier zelfs een bbq plaats.Dit is een fijne plek om te relaxen, lekker voor je camper met een goed boek.

Wij hebben van dit “lang” weekend weer genoten. Wil mag op de main site op de km teller weer 200 km bijschrijven.