Limburg 2017

Bezocht: CP Landgraaf – Landschapscamping Wetland – Asten

Vrijdag 18 augustus 2017. Drunen – Landgraaf. Gereden: 145 km.

We hebben slechts de mogelijkheid voor 2 overnachtingen. Maar dan zeggen we altijd: “Nou, dat zijn er 2 méér dan 0 overnachtingen, he?” ?

We hadden voor de zaterdag een familiebezoek gepland – met een trieste aanleiding, een sterfgeval – en daarom viel de keuze voor vandaag op de CP in Landgraaf. Deze CP is pas 3 maanden open. Dus leuk om daar een kijkje te gaan nemen.

Adres van de CP: Tunnelweg 1a, 6372 XH Landgraaf, Nederland

De CP ligt in Park Gravenrode aan de voet van de Wilhelminaberg. Er is genoeg te doen in de buurt: Snowworld, GAIA Zoo, Monde Verde wereldtuinen. En wij zijn geen fietsers, maar voor degenen die daar van houden, is het volgens mij een heerlijk gebied om lekker rond te fietsen.

Op campercontact staat dat je met VISA of MASTERCARD door de slagboom moet, maar het kan ook met MAESTRO hoor, dus gewoon met je bankpas. Het luistert een beetje nauw hoe je het touchscreen bij de slagboom in moet drukken, maar na 3 pogingen lukte het. En mocht het je niet lukken: er staat een tel. nr. op het bord, dus je kan altijd bellen en dan komt de beheerder je helpen.

lWe hadden dit weekend 3 “oeps” momentjes, één ervan was dat we de koelkast niet op slot hadden gezet en die schoot in een bocht met een enorme klap open. Gelukkig geen schade opgelopen. (Er zullen vast camperaars zijn waar alles altijd gewoon goed gaat, maar bij ons is dat zelden het geval) .☺

De kosten voor deze CP bedragen 15 euro. Je kan je vuil water lozen en je cassettetoilet. Water kost 50 cent en stroom (16A) kost 0,50/kwh. Wifi is gratis. Er is geen sanitair. Het zijn verder ruime plekken, je camper staat op grint met een lekkere strook gras ernaast om je luifel uit te draaien.

Maar we stonden dus in Landgraaf en toen realiseerden we ons dat onze campervriendjes Harm en Poldine in Heerlen wonen en dat is vlakbij! Dus die heb ik meteen geappt of ze wat kwamen drinken en gelukkig konden ze dat en werd het een hele gezellige avond.

Wil heeft de beheerder van deze CP nog gesproken. Zij vroeg onze mening en wat we vonden van de prijs/kwaliteit-verhouding.

Tja…. 15 euro zonder sanitair. Niet dat wij sanitair missen, we hebben immers alles zelf aan boord. Maar wij persoonlijk zouden dan liever zien dat het wat goedkoper mocht, tussen de 10 en 12 euro.

Maar het gezegde “zoveel hoofden, zoveel zinnen” , is er niet voor niets. Camperaars heb je in alle soorten en maten. De ene heeft voorheen een caravan gehad, is campings gewend en verbaast zich erover dat er slechts 1 toilet is, terwijl de gemiddelde camperaar al aangenaam verrast is dat er überhaupt sanitair aanwezig is. De ander is gewend aan vrij camperen en ervaart dan elke CP als duur. Weer een ander is een gezelligheidsbeestje en die wil graag een gemeenschappelijke ruimte om te borrelen met andere camperaars.

Ik vind het altijd onprettig om in Facebook groepen te lezen dat camperaars over elkaar een waardeoordeel vellen. Want je moet toch doen wat je leuk vindt? En wat jij leuk vindt, kan erg afwijken van wat een andere camperaar leuk vindt natuurlijk en als het je ergens niet bevalt: er zitten wielen onder je hut dus je trekt zo weer een ander plan….

Ach, camperaars: het zijn net mensen. ?

We vonden het verder een prima plek om een nachtje te staan. En we hebben genoten van het weerzien met onze campervriendjes.

O, het tweede “oeps”- momentje: we hebben een heel arsenaal aan “blikvoer” in de camper. En als we het qua eten gemakkelijk willen doen: dan pakken we een blik “campervoer”. Zoals daar zijn: blik bami, blik nasi, blik chili con carne, blik ragout met builtje rijst of blik soep.

Nou, we gingen dit keer voor de nasi. Normaal bakken we er een eitje bij, maar vanwege het gif-gebeuren wat eitjes betreft doen we dat ff niet. Dus Wil, die draait blij een blik nasi open, pannetje op het gas…. Eh… 2 minuut later: weg vlam. Oei, gasfles leeg, dus ff de 2e aansluiten. Maar die was OOK leeg! Ha ha, dus we staan hier met 2 lege gasflessen. Nou, daar moeten we morgen dan maar een oplossing voor gaan zoeken.

Zaterdag 19 augustus 2017. Landgraaf via omweg naar Asten. Gereden: 59 km.

Na een emotioneel maar ook heel fijn familiebezoek, op weg naar Roermond. We wilden op Helenawerf bij de haven gaan staan. Nou staat er op campercontact wel “ reserveren gewenst”, maar dat doen wij nooit, dus tja, elke plek was gereserveerd. Dat is dan het risico, he.

Wij camperen nu 10 jaar en het verbaast ons wel hoe druk het geworden is en hoeveel camperaars erbij gekomen zijn, en dat het nu al zo is dat je op een CP moet reserveren?

Okee. Wat nu. Nou, ik had een CP in Nederweert gezien. Dus op weg naar Nederweert. Daar moest je een hele rare brug over en erg smal dus die lieten we links liggen. De POI op de navigatie gaf aan: CP Meyel.. Nou, het zal wel aan ons liggen, maar we konden hem niet vinden. Wegen zo smal als fietspaden en alles doodlopende wegen dus dat waren we snel beu.

Uiteindelijk zijn we terechtgekomen op: Camping Wetland, Tureluurweg 7, 5721 RZ Asten. Het is een camping, maar wel campervriendelijk, je kan op beton staan en verder lekker veel groen om je heen. En op het plekje waar wij stonden, hadden we een leuk uitzicht op de weides met koeien en paarden ?

We hebben voor een overnachting 13,70 betaald en dat was met sanitair erbij en je kon er ook je afwasje doen en uiteraard je chemisch toiletje lozen. Wat mij ook opviel – behalve de hele vriendelijke beheerder – was het bord bij aankomst: “ zaterdag BBQ en iedereen mag meedoen.” Wij vonden het te koud, maar als we gewild hadden?

Dan ons derde “oeps” momentje. Ik moest de toiletrol verwisselen. Nou, houdertje eruit, nieuwe rol erop en terugzetten. Dat laatste ging niet, ik kreeg die pinnetjes niet meer in de gaatjes. Wil erbij gehaald om ff bij te lichten: zonder succes. Wil deed zelf een poging: nope. Net of het niet paste. Tjonge jonge, zoiets is toch echt geen hogere wiskunde, he. Wat bleek: wij probeerden die pinnetjes in de schroefjes te duwen, de gaatjes zitten daar een stukje boven….

Zondag 20 augustus 2017. Asten – Drunen. Gereden: 91 km

Vanochtend lekker uitgeslapen en daarna opruimen voor de terugreis. Grappig detail: Wil ging de afwas doen, de camperbuurman stond al klaar voor vertrek en zei tegen Wil: “Nog veel plezier in je nieuwe bungalow”. Huh??? Dus Wil vroeg van: “Kennen we elkaar dan of moet ik je kennen?” Nee hoor, hij las graag reisverslagen en leest de Crazy-Horse site altijd en daar had hij dat gelezen. Hij wist ook dat we tijdelijk in Drunen woonden.

De terugreis verliep zonder bijzonderheden en Wil mag weer 295 km op de teller bijschrijven.