Laatste weekend camperen in 2017

Bezocht: CP “ons Plekske” Cuijk (Vianen) – CP Kranenburg (DLD)

14 oktober 2017: Vlijmen – Vianen (Cuijk) . Gereden: 51 km

Iedereen die onze verslagjes wel eens leest, kent wat wij noemen: de “oeps” momentjes. Gewoon domme dingetjes die we dan vergeten, zoals bijvoorbeeld geen slotje op de la bij de keuken, en de eerste de beste bocht patst dat ding open. Schrikken! Of de cabinedeur is niet goed dicht en gaandeweg heb ik dat wel in de gaten, maar ja, dan ff wachten tot je een vluchtstrook op kunt. Of vergeten de deur naar de badkamer te vergrendelen. Je schrikt giga als die deur open schiet onderweg. Fototas met dure camera lag op het bed en lazert met een klap naar beneden. De voorbeelden zijn legio en veel camperaars zullen dit hopelijk herkennen. (want zo niet, dan voel ik me nou wel een beetje dom… :mrgreen:  )

Dit keer – behalve dat we de oplader van de telefoons vergeten waren – eh…. we zijn onze Garmin kwijt. 🙁 We zijn pas verhuisd en geen idee in welke doos onze navigatie terecht gekomen is. Ik weet nog dat hij in het huurhuis compleet aan de binnenspiegel gemaakt met tie wraps op het dressoir lag….. maar hier? Hij kan niet weg zijn, maar we konden hem ook niet vinden en we hadden last minute besloten om nog een paar dagen te gaan camperen.

Dit ff ter zijde: de 2 dingen die in een camper absoluut niet mogen ontbreken, zijn tie wraps en ducktape.

Over verhuizen gesproken: onze Crazy Horse woonde er al een paar weken voordat wij arriveerden:

Nou kan je nog altijd old school op de borden rijden, he. En Wil had zijn phone aan het dashboard gehangen, dus het moest goed komen.

Verder was er een zak drop in het dashboard achtergebleven en die had een paar weken heerlijk in de zon liggen smelten. Dus ook dat moest ff opgelost worden. Wij wilden naar de jachthaven in Drimmelen. Daar kan je op de dag van vertrek online checken of er plaats is. Helaas: er stond VOL. 😥

Dan over naar plan B:

CP Ons Plekske Vianen (Cuijk)

Berkenkampweg 59

Ingang camperplaats: N 51.71602 E 5.84489

Over deze CP hadden we via Facebook al vele positieve berichten gehoord. En de prijsstelling is prima voor een CP in Nederland: 13,00 inclusief toeristenbelasting, vuilwaterstort gratis, douche en toilet gratis, stroom 6 A gratis. 

Er kunnen 25 campers staan. Ik denk dat je in voorjaar/zomer nog wel overal wat zon hebt, maar het is half oktober en de zon staat laag. En toen wij arriveerden waren de plekjes in de zon al bezet en stonden we achteraan op de CP in de schaduw. Wifi-bereik was er niet op deze plek en ook geen t.v. – bereik. Maar verder: een mooie CP met een gemeenschappelijke ruimte. Ideaal om met een groep camperaars af te spreken, zagen we meteen.

En nog een pluspunt: op zaterdag is het frietjesdag. En dan kan je je bestelling opgeven en je frietjes met snack wordt gewoon bezorgd. Tegen een normale prijs! Een hele mooie service en ook slim: goed voor de plaatselijke middenstand. 😉

We hebben hier ondanks de plek in de schaduw, toch prettig gestaan.

Maar om die reden gaan we morgen een andere CP kiezen. Maar tot slot nogmaals: zoek je een CP waar je met een groepje af wilt spreken, is “Ons Plekske” een aanrader.

15 oktober 2017: Cuijk – Kranenburg. Gereden : 27 km.

Hoewel “Ons Plekske” goed en veilig aanvoelde en wij er heerlijk gemaft hebben, wilden we vandaag toch op weg naar een plek in de zon. Want het is echt een prachtige nazomer: 23 graden in de zon en het is al half oktober!

We wilden niet te lang rijden en een keertje over de grens heen is ook leuk, terechtgekomen op de CP in Kranenburg.

Wohnmobilstellplatz

Alde Borg
47559 Kranenburg
Duitsland

De overnachtingsprijs doet onmiddellijk vermoeden dat je in Duitsland bent: 4,00. De CP is in beheer bij de gemeente Kranenburg.

Sani en water moet je 500 meter verder bij de brandweer regelen. Stroom is wel ter plekke aanwezig: dat kost 50 cent per KWH.

Een leuke plaats, naast het sportcentrum, en via dat terrein is er een sluiproute waar je heel snel bij het winkelcentrum staat (te voet). Daar is o.a. een Aldi (en voor de camperaars die Aldi-wijn in pakken aan boord hebben: daar 2 x goedkoper dan in Nederland) en een super gezellig terrasje.

Over de Aldi-wijn: een Sommelier zou er schand van spreken en we hebben eens bij een wijngoed overnacht, en de wijnboer noemde mij een “cultuurbarbaar”, dat ik dat spul drink.  Maar wij camperaars moeten altijd rekening houden met ons gewicht (niet boven de 3.500) en zo’n pak weegt minder dan flessen wijn.

Op het terrasje hebben we wat gedronken en wederom qua eetgebeuren goed nieuws: je kan er eten maar ook eten afhalen. En het is nog geen 3 minuten lopen (eh…. in mijn tempo is dat 6 minuten) , dus Wil heeft daar eten gehaald en we hebben weer lekker gegeten.

Deze CP is gezellig, de mensen zijn ook heel leuk naar elkaar toe en even een praatje komen maken. Wel werden we meteen gewaarschuwd door onze camperbuurtjes: kijk uit waar je gaat staan. Wij wisten nog van ons vorige bezoek – daar zat een Duits stelletje meteen vast in de blubber aan de achterkant bij de bomen – : uitkijken waar je gaat staan. Er staat ook een waarschuwingsbord dat het terrein drassig kan zijn. Het terrein is niet verhard en ook niet vlak. In het midden zit een soort bult, waardoor bij regen het water naar de achterkant wegloopt. En daar staan bomen, dus dat is na een paar dagen regen niet zomaar opgelost.

Dus: camper bij aankomst vooraan bij de ingang zetten en dan gewoon ter plekke bekijken of het drassig is of niet.

Verder is het één van de leuke, goedkope CP’s die Nordrhein Westfalen rijk is. Ik wil graag volgend seizoen nog veel meer van Duitsland gaan zien. Ik ben bijvoorbeeld nog nooit in Beieren geweest. Nooit de Romantische Strasse gereden (van Wurzberg naar Füssen). Wel naar de moezel maar dat was ook maar een weekje. Ach…. We hebben nog zoveel op ons verlanglijstje. We camperen nu 10 jaar en zijn nog niet echt ver van huis geweest. Rijden in de bergen vinden wij vreselijk dus dan valt er al veel af. En we zijn ook geen zonaanbidders. Maar er blijven nog genoeg bestemmingen over wat ons zeker aan trekt.

Morgen naar huis, dat is 70 km. En dan gaat onze Crazy Horse de winterstalling in. In maart hoort hij pas weer snuivend en stampvoetend in de startblokken te staan.

Wil mag weer 148 km op de teller op de main site bijschrijven.