Juli trip 2018

CP Voorst – CP Erica – CP Hancate (Hellendoorn) – CP Ruurlo – CP Kranenburg (DLD)

 

Eindelijk weer camperen! Normaal staat de Crazy Horse in maart op de oprit al te snuiven in de startblokken en hoeft hij in oktober pas weer de stalling in. Maar vanwege medische perikelen was het nu pas zo ver. Beter laat dan nooit, he. 😉

 

 

 

Dag 1. 13 juli 2018 : Vlijmen – Voorst. Gereden: 118 km.

Terechtgekomen bij Boerderij de Kolke.
Klarenbeekseweg 30
7383 EB Voorst (Gelderland).

Er zijn 16 ruime plaatsen, waarvan je er zelf eentje mag kiezen.
De prijs is prima: 7,90 en stroom 1,00 euro. Water, legen chemisch toilet en wifi is allemaal gratis.
Vriendelijke beheerders, Corrie heeft een winkeltje met streekprodukten en wat snuisterijen.
Ik moest lachen om de melding bij de appels: “knijpen = kopen” 

Groot gelijk, want iedereen stond daar maar steeds dat fruit beurs te knijpen.
Ze heeft ook een pieperkast, daar kan je zelf aardappelen halen.

Van haar hoorden we overigens dezelfde geluiden die we al vaker gehoord hebben van camperplaatsbeheerders: dan heb je een CP voor 8 euro per overnachting, komt er een camper aanrijden, zet hem neer en vraagt vervolgens: “Waar is het sanitairgebouw?”
Tja, ik denk dat dat mensen zijn die eerder een caravan hadden en altijd op campings stonden, daar mag je dat verwachten. Maar dan hangt er wel een ander prijskaartje aan natuurlijk.
Morgen eens kijken of we Bertus en Ria kunnen vinden, die hebben een CP in Erica.

Dag 2.  14 juli 2018. Voorst – Erica.  Gereden:  124 km

Ik wilde graag gaan kijken naar Camperplaats “Achter op Erica”.
Verlengde Herendijk tegenover nr. 18.  7887 TX Erica, Drenthe.
Dat is de CP van Bertus en Ria van Wijk.
Wij kennen Bertus van internet, hij is ook lid van de Facebook groep van Frans Houwer en hij en Ria camperen zelf ook.  Wij hadden hem nog niet eerder de hand kunnen schudden.

Ik heb destijds het verhaal gelezen over hoeveel voeten het in de aarde heeft gehad voordat de vergunning rond was.  Dat heeft i.v.m. bezwaar van 2 omwonenden 3 jaar geduurd en is tot aan de Raad van State gegaan. Gelukkig is alles goed gekomen.
Bertus heeft plaats voor  veel meer dan 15 campers, maar het is hobby voor hem en 15 vind hij het maximale.  We hebben gezellig een praatje met hem gemaakt en er een heerlijke dag doorgebracht.
De prijs is prima: 8 euro voor overnachting en 3 euro extra als je stroom wilt. Verder is alles aanwezig, behalve sanitair uiteraard. Als ik ooit een CP zou gaan runnen, zou ik dat ook achterwege laten.  WC’s poetsen:  bleh…..    Een CP is heel anders dan een camping. Op een CP mag je ook geen sanitairgebouw verwachten natuurlijk.
Ik las op campercontact wat commentaar op de locatie, dicht bij de rotonde.  Wij vonden het absoluut niet storend!  Overdag was het al niet druk, maar ’s avonds kwam er haast niks meer over de rotonde.  Ach ja, storend is altijd subjectief:  wat de ene storend vindt, vindt de ander gezellig.  En wat de ene rustig vindt, vindt de ander doods….
Dit was een prettig verblijf en we komen zeker nog eens terug.

 

Dag 3. 15 juli 2018. Erica – Hancate (Hellendoorn).  Gereden: 56 km.

Deze CP was een schot in de roos. Ik zei nog tegen mijn camperbuurvrouw:  “Dit is echt zo’n plek die je niet doorvertelt, want dan staat ie de volgende keer vol.”
Maar omdat ik verstoken ben van enige vorm van egoisme…….   …Okee, ik begin opnieuw.  Omdat ie in dit verslagje hoort:  vooruit dan maar.
Ommerweg 150 A, 7447 RJ Hellendoorn, Overijssel.
Het is geen groot geheim hoor,, hij staat gewoon op Campercontact.   Maar er stonden maar 3 campers!
De eigenaar van deze CP woont op 150A.  Als er wat aan de hand is, kan je daar terecht. Huisnummer 150 is 90 meter verderop en dat is een restaurant met evenementen en kano-verhuur. Organisatie heet “Actief Overijssel.”
CP ligt aan de rivier “de Regge”.  Je hebt geen uitzicht op de rivier. De schotelontvangst is goed.  Normaal voor ons van minder belang, maar vandaag was de WK finale Frankrijk – Kroatië  en dat wilden we toch graag zien.

De kosten:  10 euro en dat is overnachting, stroom, water, lozen chemisch toilet.  De grond is onverhard, dus ik weet niet hoe drassig dat zou zijn na veel dagen regen.
We hebben wat gedronken op het terras – gezellig terras, bijna alles is van hout – maar niet gegeten. Ze hebben wel een lunchkaart en een dinerkaart.
Onze camperburen:
Een man die alleen met zijn hond reist en hij gaat naar Portugal.
De buurtjes in de chausson bus zijn gepensioneerd en reizen met 2 piepkleine pinksterhondjes met de stoere namen:  Diesel en Doerak
Dan nog een stelletje met een VW busje.  Die man had zelf achter aan de bumper een stellage gemaakt waar het chemisch toiletje op kon met wanden van doek eroverheen.  Ik vond het heel slim bedacht.  Dus nu hadden ze een soort van buitenboord-toilet. 
Met deze plek waren we voor 1 nacht ook weer dik tevreden.

 

Dag 4.  16 juli 2018. Hancate via Lochem naar Ruurlo. Gereden:  62 km.

We wilden naar de Waltakke in Lochem, 40 plaatsen plus 8 camperplaatsen. Het zag er op de foto’s op campercontact heel leuk ook.  En dat is waarschijnlijk ook zo, als er meer mensen zijn.
Wij kwamen aanrijden, receptie was dicht. Maar er kwam een man naar de camper toe en die zei dat we bij hem ook konden aanmelden.  We konden een plekje zoeken en hij zei erbij “ Het is nogal rustig.”  Dat was wel de understatement van het jaar, want er stond zegge en schrijven 1 tent!  I kid you not:  1 tent op dat hele grote veld!  Tja, wilden we er staan…. Nee, eigenlijk niet.  Dus snel op de app gekeken en gekozen voor Ruurlo.
Het viel ons onderweg op hoe droog het overal is. Overal dood gras, de koeien stonden dus eigenlijk al hooi te grazen.
Verder hebben we heel weinig campers zien rijden en heel veel caravans.  Wij zijn andersom gewend, maar normaal gesproken gaan we nooit in het hoogseizoen.
Aangekomen op:
Minicamping Brinkman
Borculoseweg 70, 7261 NK Ruurlo, Gelderland
Wat een leuke plek!  Ze hebben 10 plaatsen speciaal voor campers. En precies zo ik het het liefst zie:  de camper op verhard en een stuk gras ervoor.
De prijs is 10 euro en dat is inclusief stroom.  Ik wil hier zeker nog eens terug.

 

Dag 5. 17 juli 2018.  Ruurlo via Winterswijk naar Kranenburg (DLD). Gereden:  96 km.

Laat ik nou toch 5 jaar gedacht hebben dat ik een heus brillenvakje in mijn portier had?

Hartstikke handig.  Dus ik zat aan tafel in de camper en vroeg aan Wil of ie ff mijn zonnenbril wilde aangeven.
Hij: “Waar ligt ie dan?”
Ik: “ In het brillenvakje natuurlijk.”
Hij: “We hebben helemaal geen brillenvakje.”
Ik: “ Natuurlijk wel, in mijn portier!”

Eh…. dat blijkt dus het handvat te zijn om de deur dicht te trekken…..   tja, ik ga altijd door de zijdeur naar binnen dus wist ik veel… Atheneum?  Je hebt er niks aan 
Zoals altijd als we in de buurt van Winterswijk komen, brengen we een bezoek aan Obelink, het luilekkerland voor camperaars.
Heerlijke winkel. Bij de kassa hebben wij altijd hetzelfde gevoel als bij Action:  wat heb je veel in je kar en voor zo weinig geld.   Of het allemaal spullen zijn die je nodig had is vers 2 natuurlijk.
We zijn tijdens onze verhuizing onze Garmin kwijtgeraakt.  Totdat we een nieuwe hebben doen we het maar met de smartphone. Google Maps.  Werkt ook prima alleen valt ie regelmatig uit het houdertje.  Wat wel raar is:  Die stem zegt regelmatig voordat er verdere instructie komt: “Okee…”  Dat klinkt alsof ze leeft, he….
Aangekomen in Kranenburg.
Wohnmobilstellplatz Kranenburg
Alde Borg.
47559  Kranenburg.
Deze CP is in gemeentebeheer en kost 4 euro voor een overnachting.  Stroom is 0,50/kwh. Je chemisch toilet moet je bij de brandweer legen, dat is 500 meter verderop. Daar kan je ook water pakken.
Wij vinden het een hele fijne plek. Als je het pad naast het voetbalveld volgt, dan kom je bij de Aldi uit en daar om de hoek is een heel gezellig terras: CurryQ.  Dat is een slager en snackbar in één  met een fijn terras ervoor.  Wij hebben er heerlijk gegeten.
Wel een waarschuwing over deze CP – de gemeente heeft er ook een bord neergezet als waarschuwing –  achteraan bij de bomen is het drassig en dat blijft lange tijd zo, ook al regent het een poos niet.  Dus daar moet je niet gaan staan, want je hebt kans dat je wegzakt.
Morgen weer naar huis, maar over een week gaan we weer een paar daagjes camperen, met tussendoor de jaarlijkse MEO-BBQ, al 14 jaar een traditie (MEO is mijn Meat Loaf fanforum).
Wil mag weer 538 km op de teller bijschrijven.
Ik eindig dit verslag met een grappig incident op het terrasje in Kranenburg. De mannelijke lezer had graag na het lezen van dit verhaaltje de andere foto versie gezien, maar ik hou het bij deze:

Wil en ik zaten gezellig op terras in Kranenburg, komt er aan het tafeltje naast ons een knappe blonde dame zitten. Met een decolleté richting haar navel en erg goed gevuld. Zoals ze hier in Brabant zeggen: “Zo…. Die het ne flinken bos hout veur de deur.”
Zij zat zo’n enorme pretzel te eten, echt maatje Duitsland.  Ik keek en Wil keek en ik dacht:  “Da’s maatje dubbel  D Cup he….”   Dus ik zei tegen Wil:  “SOHEE!”
En Wil zo heel droog:  “ja, he, die pretzels in Duitsland zijn veel groter dan bij ons.”  Dat vond ik dan weer humor. 
We vinden het erg leuk als je ons gastenboek zou willen tekenen.
Zij die niet zo heel goed is in het maken van selfies, groet u.