Juli trip 2016

CP WELL – CP GOGH (DLD) – CP ROERMOND – CA VORSTENBOSCH – CP MAASBOMMEL.

Vrijdag 15 juli 2016: Drunen – Well. Gereden : 101 km.

We kunnen weer een paar dagen met onze Crazy Horse op weg. Wat gaan we doen….eh… nou, helemaal niks, behalve onze CH ergens heenrijden en lekker voor de CH relaxen. Relaxen…. Dat woord gebruiken 50 plussers, tegenwoordig heet dat “chillen”

We hebben ons huis verkocht en de verhuizing is ook inmiddels achter de rug, met grote dank voor de hulp die we kregen van kinderen, zus en zwager en buurman en andere vrienden. Daar zijn we super dankbaar voor, want alleen hadden we dat nooit gered. “Het prachtige Drunen is weer 2 leuke inwoners rijker”, sprak zij arrogant.

Maar dus nu geen stadjes bezichtigen, geen activiteiten. We willen er gewoon even helemaal tussenuit en na alle hectiek en verhuisperikelen een paar dagen helemaal niets hoeven.

Onderweg meteen een misverstandje: ik dacht dat we naar Well bij Ammerzoden gingen (Gelderland) en vroeg me gaandeweg af of we niet helemaal verkeerd reden? Wil had deze CP (camperplaats) gekozen en ik had niet begrepen dat het in Limburg lag. Daarmee viel heel mijn planning in het water, maar dat is ook wel eens leuk, dat er niks klopt van je planning en je moet wat anders verzinnen onderweg.

De CP in Well: de kamp 7a, bij de jachthaven in Well: jachthaven “ ’t Leuken”

GPS: N 51.56372, E 6.06340

N 51°33’49”, E 6°03’48”

Aan het Leukenmeer. Je staat onverhard, op gras, maar super ruime plaatsen. Kosten zijn 10,00 per nacht, grijs water lozen, chemisch toilet legen, water en stroom is gratis. De plekken met stroom liggen aan de zijkanten. Wij arriveerden toen dat allemaal al vol stond, maar wij hadden geen stroom nodig, dus we kozen een ruime plek in het midden.

Betalen bij de havenmeester. Is hij afwezig: dan betalen in het restaurant, dan krijg je ook een bon die je op je voorruit kan zetten. ’s Avonds kwam de beheerder langs om te checken. Iedereen had netjes betaald en zo hoort het ook.

Het restaurant bij de jachthaven heet “Dit is ‘t” Leuke naam. Wij hebben er niet gegeten, maar het zag er erg gezellig uit. Heel de jachthaven zag er gezellig uit. Als wij een boot zouden hebben, zouden wij hem er zo neerleggen.

Ik dacht dat we morgen naar Maasbommel zouden rijden – omdat ik dacht dat we in het andere Well zouden staan. Nee dus. Maar ik zag onderweg dat Goch hier maar 19 km vandaan ligt. Goch heeft een giga grote CP, we zijn er 2 x eerder geweest, en beide keren prima bevallen. Dus daar gaan we morgen heen.

 

Zaterdag 16 juli 2016. Well – Goch. Gereden: 20 km.

De CP in Goch, wie kent hem niet he? Elke camperaar is er vast al meer dan eens geweest. CP Friedensplatz.Thielenstrasse 1. We zijn er nooit eerder in het hoogseizoen geweest en het was erg druk. Als je aan komt rijden, komt het ook wat “massaal” over en de plekken lijken klein. Dat is niet zo, hoor. De plaatsen zijn gemarkeerd met gele blokken en als je daar keurig tussen gaat staan, heb je echt voldoende plaats om je luifel uit te zetten en je buurman niet te storen.  En de kosten: 5 euro! En daarvoor mag je overnachten en je toiletje legen. Water en stroom kost wat geld, maar ook niet veel. Een prima prijsje dus!

“Vriendelijk volk hier”, zouden ze in Brabant zeggen. Iedereen groet elkaar vriendelijk en je maakt hier en daar een praatje. 2 heren zagen onze “Crazy Horse” sticker. Die man was daar geweest! En hij had het begin van het uitkappen van Chief Crazy Horse zijn gezicht gezien. Hij was ook bij Mount Rushmore geweest. Die man zat vol prachtige reisverhalen, heerlijk om hem te horen vertellen . Wat is hij ver geweest met zijn camper en lang van huis geweest en mooie reizen en prachtige herinneringen!

Onze camperbuurman : die heeft samen met zijn vrouw een prachtige Hymer met rode cabine, ik dacht dat hij nieuw was. Nee, zei ze, is 10 jaar oud. Ongelofelijk, hoe prachtig hij er uit zag.

Het t.v. gebeuren: Astra 1, Astra 3, nieuwe HD receiver of weet ik veel…. Ik papegaai het allemaal maar na, het is Russisch voor mij. Onze camperbuurman heeft er alles aan gedaan om het voor ons werkend te krijgen, maar het lukt gewoon niet. En op zich, met zulke zachte zomeravonden, hebben we geen t.v. nodig. Maar: we betalen wel voor dat abbo en hebben kosten gemaakt om een deugdelijke receiver en t.v. te kopen. En we hoorden zijdelings over een mislukte machtsovername in Turkije en juist dán zou je toch graag het journaal willen zien. Maar goed, morgen zijn we weer in NL en met mijn draagbare hotspot heb ik altijd wifi, dus morgen lezen we meer.

De planning is de CP in Roermond.

 

Zondag 17 juli: Goch – Roermond. Gereden: 73 km.

Dit is een mooie plek aan de jachthaven van Roermond. We lopen zo het centrum van Roermond in, dat is fijn, alles op loopafstand.

We staan bij Helenawerf Watersport.

Op werkdagen kan je je aanmelden aan de Maasboulevard 101, maar het is zondag vandaag en het kantoor is dan alleen van 10:00 tot 12:00 uur open.. Geen nood: er staat op het bord een nummer dat je kan bellen. De poort ging open, er was nog plaats en we zouden sms-jes krijgen hoe te handelen. We hebben nu onze gegevens doorgegeven via sms, dus kenteken, plaatsnummer en Naam. Als het goed is kunnen we morgen tussen 9.30 en 11.00 gaan betalen.

Er zijn 21 plaatsen en je staat op grint. Morgen moeten we 11.10 afrekenen plus 1 euro stroom denk ik. De plaatsen zijn mooi afgescheiden met plantenbakken, er staan picknick tafels en er is zelfs een heus terras gemaakt, waar je bootjes kan kijken!

Hier hebben we heerlijk gesnackt bij eetcafe Mi-Ja  ’s avonds hebben we genoten van de zonsondergang hier.

En ook op deze plek weer gezellige gesprekjes gehad. Dat is toch altijd leuk, camperaars onder elkaar.

Zoals altijd tik ik hier mijn verslagje in, terwijl in de campers rondom mij het licht al uit is.

Waar we morgen terecht komen? Dat zien we morgen dan wel weer.

Onze navigatie, de Garmin, voldoet prima. Al vind ik dat computerstemmetje wel “verveeld” klinken, hoor. “Sla linksaf naar Randweg Oost”… maar dan op een toontje van: “Of: je doet dat niet, wat kan mij het schelen.”

 

Maandag 18 juli. Roermond – Budel – Vorstenbosch. Gereden: 89 km.

Deze CP in Roermond gaan we zeker nog eens bezoeken. Het is een fijne plek en precies wat een camperaar wil: het stadje met terrasjes en eettentjes op loopafstand.

We konden vanochtend afrekenen op Maasboulevard 101. De kosten waren 12,10 euro inclusief stroom. Ik vind dat voor een CP in Nederland een prima prijs.

Om ons “schotel” probleem op te lossen reden we eerst langs Budel: naar Vodeg Camper Products. Want daar hadden we in mei het t.v. gebeuren laten installeren en het werkte nu niet. De specialist aldaar aanwezig heeft de schotel geupdate met zijn computer en alles werkt weer. Kosten: gratis, dat viel onder garantie. Maar als dat niet het geval was, waren we nog slechts 35 euro armer geweest.

We vervolgden onze weg en zetten koers naar Vorstenbosch. Dat lag een beetje in het midden van de route naar huis, hierna hebben we nog maar 1 dag.

Vorstenbosch was een aangename verrassing:

Camping Bij Roozen

Scheiweg 7

5476 VV Vorstenbosch

We kwamen aanrijden en tja…. Een camping… en wij hebben echt een voorkeur voor camperplaatsen. Maar de beheerder kwam meteen naar ons toe, hij vond het leuk dat er een camper wilde gaan staan en voor de prijs hoefden we het niet te laten, 13,50 plus 2,25 voor stroom. Wifi is gratis en prima verbinding.

En een zee van ruimte om je heen. Ook leuk voor camperaars die kleine kinderen aan boord hebben. Er is hier een trampoline, een zwembadje, een glijbaan en klimhuis.

De beheerder is zich aan het oriënteren, die zou graag wat meer camperaars willen begroeten op deze plek. Hij had ook gerichte vragen aan ons, wat een camperaar dan zoal zou wensen. Nou is dat persoonlijk maar hij vroeg het ons en tja, wat willen wij: veilig staan ingeval van hevige regen ( dit is zandgrond dus daar zak je niet in de blubber) , een plekje waar je luifel uit mag en je stoeltjes eronder. Gratis wifi. Chemisch toilet kunnen lozen en liefst ook je grijs water. Sanitair gebouw optioneel ( maar dat heeft hij en je kan er ook je vaat wassen, er is gratis warm water) .

Wat ook leuk was aan deze plek: dat je een paar bikers ziet arriveren en die zetten hun motor er neer en gaan een tentje opzetten. Heel geroutineerd. Zij reizen al jaren op hun motors, al vanaf dat de kinderen klein waren, die zaten vanaf 2 jaar al in het zijspan. Echt gaaf, hoe zij reizen! Ook prachtige verhalen weer.

Dat is ook een aspect wat camperen zo leuk en interessant maakt: de mensen die je ontmoet en de verhalen die ze vertellen. Doet me denken aan “welkom thuis” van Blof: “Kom aan tafel en vertel ons je verhalen, spaar ons niet voor wat je hebt gezien.”

https://www.youtube.com/watch?v=SsSHIi2gTDk

We kwamen hier ook een man tegen die veerman is op het pontje in Maasbommel. Daar willen we morgen naar toe. Wat is de wereld toch klein, he. Hij zei: “Doe Henk de groeten van veerman Cor”

Maasbommel kregen we als tip van mijn zusje, die campert ook . Er zijn daar geen faciliteiten maar je staat aan het water en je kan er lekker eten bij Eeterij “De Pont”. Dus dat gaat voor ons de afsluiter worden van een paar daagjes camperen.

Hier is alles in diepe rust en ik doe ook het licht maar uit.

 

Dinsdag 19 juli. Vorstenbosch – Maasbommel. Gereden: 52 km.

Ik trok vanochtend mijn pied de poule legging aan (zo heet dat patroontje, in mijn ondernemersopleiding zat vakbekwaamheid, dus ik heb mijn “textielbrevet”) Commentaar van Wil: “Heb je je kippenpoten weer aan?” Nou ja zeg… of hij volle zalen trekt met zijn afgeragde jeans. 

Tja, ik ben nou eenmaal geen trendvolger. Mijn zonnebril schijnt eigenlijk ook niet meer te kunnen, maar die is pas 15 jaar oud en voldoet nog prima.

Het adres is Veerweg 1 in Maasbommel, plaatsen pal aan de Maas. Het pontje naar Wegen vaart ernaast. Voor 2 personen heen en terug waren we slechts 3,20 kwijt.

Kosten: 10,00. Dat is inclusief stroom. Weer een fijne CP, het enige nadeel is dat je er geen chemisch toilet kan lozen. Maar dat gaat er in de toekomst wel komen.

De beheerder is een vriendelijke man, die elke dag een praatje komt maken en het geld komt innen.

Eeterij “De Pont” is een aanrader, heerlijk eten voor een redelijke prijs. Ik had een botermalse Tournedot met Pepersaus en Wil de Spare Ribs. Maar behalve eten, kan je er ook gezellig op het terras gaan zitten. Daar liet Wil eerder op de dag de campersleutels liggen en de bediening had die meteen netjes achter de bar gelegd.

Onze korte vakantie zit er helaas al weer op. Morgen terug naar Drunen en Wil mag weer 383 km op de teller bijschrijven.