Friesland 2019

Bezocht:  CP Sloten (jachthaven), CP Burdaard (jachthaven),  CP Meppel (jachthaven).

 

Vrijdag 6 september en zaterdag  7 september.  Vlijmen – Sloten.    Gereden:  183 km

We wilden graag een paar daagjes Friesland doen en kozen voor Sloten.

Jachthaven De Lemsterpoort
Jachthaven 7, 8556 AM Sloten, Friesland

Sloten ligt midden in het Friese Merengebied, een prachtig gebied. Sloten is een mooi stadje met prachtige gevels. We hebben wat gedronken bij “’t Bolwerk” onder de parasol.  Niet tegen de zon, maar tegen de regen.  Maar dat wisten we van tevoren, dat was aangegeven en wij zeggen dan meestal: “och, thuis regent het ook…..”

We mochten een mooie plek zoeken aan de jachthaven.

Over het brugje is het maar 100 meter lopen naar het centrum.  Voor een rolstoel is dat echter  te steil, maar een stukje om is ook maar 300 meter lopen.  Fijne locatie voor als je geen fietsen aan boord hebt.

We betaalden voor 2 overnachtingen  27 euro,  de havenmeester komt ’s avonds het geld bij je camper ophalen.

Bij  “de Mallemok” was het heerlijk eten.  Perfecte biefstuk. We betaalden  voor 2 personen 55 euro voor een 3 gangendiner met 2 soorten wijn en een Irish Coffee na.  Ik vond het een goede deal.

Onze vaste schare lezers weten al van wat ik de “oeps” momentjes noem, er gaat altijd wel iets fout natuurlijk.  😀

Dit keer was het mijn jas.  Of nou…. Dat was nou net het probleem:  ik dacht dat ik mijn jas had meegenomen.  Dus wij gingen een blokje om, ik trek die jas aan…. Ik dacht:  “Wat is die jas zwaar.” En er zat ook een binnenzak in…. Bleek dus dat ik Wil zijn jas had meegenomen.  Nou ja, mouwen wat oprollen en het ging best.

Wil is qua hoofddeksel ge-upgrade naar hoofddeksel.2.0  Hij had een grappig hoedje bij de Action gekocht, maar we kregen van onze zoon als backup nog een petje:

 

We wilden de dag afsluiten met op bed t.v. kijken (het koelde te hard af om buiten te blijven zitten).  We hebben 2 enkelbedden en daar past een tafeltje tussen voor worst en kaas.  Ik ben door de wedstrijd Nederland – Duitsland volledig heen geslapen en dus heb ik  – behalve de wedstrijd –  ook dit gemist:

Het was fijn om hier 2 dagen te blijven.  Morgen naar Burdaard en daar hopen we onze vrienden uit Friesland te ontmoeten.

 

Zondag Sloten – Burdaard.  Gereden:  82 km.

Passantenhaven  (recreatiecomplex) Mounehiem
Hikkaarderdyk [afslag richting molen], 9112 Burdaard, Friesland
Deze plaats is in beheer van Marjan en Jan Tollenaar.

Hier zijn 10 plaatsen en het kost 12 euro (stroom is 1 euro extra)

Dit is een prima plek voor 1 nacht. Brugje over en  je loopt zo het stadje in.  Het oogt wat rommelig omdat er ook caravans staan, maar wij vinden zulke dingen slechts zelden storend.

Nou zag ik ineens daar veel mensen ergens heen lopen en logisch denkend:  daar moet wat te doen zijn. Wil is soms als vrijwilliger aan het fotograferen voor onze gemeente.  Dus hij trok zijn  heusden.nieuws.nl jasje aan, pakte zijn camera en ging kijken wat er aan de hand was.

Wat bleek: Maarten van de Weijden, een Nederlandse zwemmer die in 2018 en 2019 de Elfstedentocht zwom, bezocht Burdaard.  In Burdaard is een kunstwerk ter ere van hem, vanwege de vorige dappere poging in 2018, waarbij Maarten moest afhaken.  In 2019 hij heeft als eerste persoon ooit de 196 km lange Elfstedentocht succesvol zwemmend afgelegd en heeft hij de eindstreep wel gehaald, een geweldige prestatie!

Als bonus kwamen onze Friese vrienden gezellig wat drinken bij ons in de camper.  Zij wonen in Kollumerpomp, wij in Vlijmen, dus zo vaak zien we elkaar niet en dit was een mooie gelegenheid.  Het werd een hele gezellige middag.

Morgen gaan we Friesland weer uit en Drenthe in.  Maar we vinden Friesland zo mooi, daar komen we zeker nog vaker terug.

 

Maandag 9 september en dinsdag 10 september: Burdaard  – Meppel.  Gereden:  103 km.

Jachthaven Westeinde
Westeinde 43, 7941 EL Meppel, Drenthe

Meppel heeft deze mooie CP aan de haven op ongeveer 500 meter van het centrum. De kwaliteit/prijsverhouding is prima, het kost 9,10  en dat is inclusief stroom.

Je kan betalen bij de havenmeester, die is er op bepaalde uren.  Maar anders komt hij wel aankloppen.

 

Bij Stadscafé Oasis is het goed vertoeven op het terras.  En wát een aangename verrassing voor mij, wat voor muziek er gedraaid werd!  “Sebastian” van Steve Harley en Cockney Rebel.  En “Fix you” van Cold play en “Absolute beginners”  van David Bowie.  Het was een feest voor mijn oortjes.  😎

Voor de liefhebbers:  https://www.youtube.com/watch?v=4oc0kVZJlwI

In de loop van de middag kwam er een camper aan en die plakte hem pal naast de onze. Er was voldoende plek….. We hebben er niks van gezegd hoor, misschien hebben die mensen dat helemaal niet in de gaten?  Wij zelf kijken wel altijd, als we ergens aankomen, dat we zo gaan staan dat er een plekje tussen onze camper en die van de camperbuurtjes is. Als dat mogelijk is, doen we dat. Maar het stoorde ons verder ook niet en we hadden nog steeds een fijne plek.
Morgen zit het er voor ons helaas al weer op.

 

Woensdag 11 september: van Meppel  naar huis.  Gereden:  176 km.

Met ietwat gemengde gevoelens naar huis.  We genieten  intens van het camperen, maar thuis hebben we ook weer afspraken en leuke dingen en het wordt nu al tijd om onze Crazy Horse klaar te maken voor zijn winterstal.

We hopen wel dat we hem maart 2020 weer uit de stal kunnen halen en on the road weer.

Dus een groet aan onze lezers.  Bedankt voor het lezen, want tja, het is toch veelal gebabbel met hier en daar wat nuttige info. 

Wil en ik willen dit seizoen graag afsluiten met wat ze in Brabant een “muziekske” noemen.  Bob Dylan tijdens de “last Walz” van The Band. The band was zijn begeleidingsband.

https://www.youtube.com/watch?v=jtFEzhaNrT4

Natuurlijk kan dat niet, maar het is wel een mooie utopie.

Maar dus: bye bye, zwaai zwaai ( en blijf vooral naar elkaar zwaaien, ik vind dat leuk)

 

Tot volgend seizoen.