Eerste weekend 2014

Vrijdag 11 april 2014: Vlijmen – Winterswijk. Gereden: 151 km

Gisteren mocht onze CH (Afkorting voor de Crazy Horse) a.k.a het Gekke Paard a.k.a. onze Maffe Knol, de stalling weer uit. En niet alleen stond hij weer tevreden en snuivend in de startblokken op ons opritje, hij mocht ook nog gaan badderen! Hij werd voor 35 euro helemaal gewassen bij Truckwash Nieuwkuijk. http://www.truckwashnieuwkuijk.nl/ Dus laat in de middag stond hij weer stralend klaar voor de start, en konden wij gaan inruimen. De voorpret kon weer beginnen, al hebben we maar 2 dagen. Maar 2 dagen is toch nog altijd 2 dagen langer dan 0 dagen, he.

Planning was weekendje Deventer, maar op het laatste moment besloten we te gaan shoppen bij Obelink in Winterswijk, luilekkerland voor camperaars, en daar in de buurt voor de nacht een plekje op een camping te zoeken.

De dag begon raar wat navigatiegebeuren betreft. Wil had Google navigatie op zijn telefoon ingeschakeld en telefoon op dashboard gehangen. Ging niet lekker, we zaten al bijna op de snelweg en Mevrouw vertelde nog steeds met verveelde stem dat we in Vlijmen rechtsaf moesten op de rotonde.  Schoot niet op. Nou had ik ook de oude tom-tom aan boord, dus die hing ik op de voorruit boven de phone. All hell broke loose… Want nu hadden we aan de ene kant de verveelde vrouwenstem die op de snelweg zei: “Hou links aan” en aan de andere kant de opgewekte tomtom vrouwenstem die op de snelweg zei: “Neem de afslag”. Dus dat werd al snel irritant, het werd een soort catfight tussen beide navigatie’s.

Ter hoogte van de Parkeerplaats De Lucht werd Wil het echt vet beu en zette de camper daar aan de kant. Kwam voor mij goed uit, want ik rook sinds een maand niet meer “echt”, alleen een e-smoker, bevalt prima…. Maar dan moet je niet vergeten dat ding bij te vullen. En dat was ik dus vergeten.

Deze parkeerplaats herinneren we ons nog vanwege een trip met onze eerste camper, een vrij bejaard beestje maar och, het had zijn charme. Want destijds: kort voordat we bij deze parkeerplaats waren, begaf de linker-buitenspiegel het, die hing naast de camper te bungelen. Lang leve de ducktape, we konden hem weer vastplakken. En pas op de afsluitdijk ging het weer mis, veel wind daar, he, dus daar gíng de spiegel weer…

Maar goed, stukje over de snelweg en bij afslag Didam zouden we binnendoor gaan rijden. Maar daar was een omleiding en uiteindelijk kwamen we weer op dezelfde snelweg uit…

Uiteindelijk toch Obelink bereikt. Wat een gave zaak is dat toch. En zo groot, dus ook daar verdwaalden we – het was echt qua navigatie onze dag niet. Jammer dat je bij Obelink niet mag overnachten, er staat een groot bord “verboden te kamperen”. Nou hebben we wel gelezen van camperaars die daar gewoon bleven staan en niet weggestuurd werden, maar daar zijn wij niet “brutaal” genoeg voor. En de gemeente Winterswijk wil het niet hebben.

Obelink is leuk, ook voor een dagje shoppen en dan in de buurt overnachten. En je kan er heel goedkoop eten, ik kreeg op slag het IKEA-gevoel in dat restaurant. We hebben wat leuke praktische dingetjes gekocht en aan de kassa heeft Wil een voordeelpas aangevraagd. Dus bij volgend bezoek 5 euro korting en we krijgen de catalogus thuisgestuurd en ze geven korting voor campingbezoek, ik moet thuis nog uitzoeken welke campings dat dan zijn.

Wat we verder geleerd hebben: wij hebben een camper en een Omnistor luifel en verder niets. Wil je zijwanden om uit de wind te zitten, of wil je een sunblocker aan de voorkant: wij dachten dat we dan alleen de Omnistor variant konden kopen. Maar nee, Obelink heeft eigen merk en dat past ook! En is de helft goedkoper. Nou is die sunblocker toekomstmuziek, want ook dit jaar kunnen we niet naar het buitenland. Maar uit de wind zitten is wél een optie.

Na ons bezoek aan Obelink zijn we terechtgekomen op camping ’t Hilgelomeer.

Waliënsestraat 137, Winterswijk

GPS: N 51.98955 E 6.72316

Geen idee of dat een goede keuze is voor een camperaar, maar er komen hier wel best veel campers de camping op. Wij waren 15,20 kwijt voor 1 nacht. Camper contact geeft 6,50/11,00 aan, 11,00 kan wel kloppen, als je stroom plus toeristenbelasting plus afvalstoffenheffing meerekent. Het 6,50 tarief zal dan voor de wintermaanden zijn.

En zo eindigt dag 1.

Zaterdag 12 april 2014: Winterswijk – Deventer. Gereden: 59 km

Na een heerlijke rit binnendoor getuft te hebben, gearriveerd op de stadscamping “De Worp” in Deventer.

Worp 12.

GPS: N 52.25044 E 6.14930

Het is een camping, geen camperplaats – maar er staan meer campers dan caravans – en veel camperaars hebben een voorkeur voor camperplaatsen ( wij ook), maar: dit “voelt” als een CP. Bij de receptie is er 2 x daags iemand aanwezig en er hangt een briefje dat je een plaatsje mag zoeken. Er is niks genummerd, iedereen doet maar wat, heerlijk! De beheerder wil dat ook zo, hoor, dat iedereen zelf een plekje kan zoeken.

Je staat hier aan de IJssel. Naar het pontje is 2 minuten lopen en 2 minuten overvaren ( Bij het IJsselhotel linksaf bordje volgen en daar kan je de oversteek maken, kosten voor een retourtje: 1,50 p.p.) En dan sta je midden in het oude stadcentrum van Deventer. En al sjok je uren door Deventer: overal staan wegwijzerbordjes naar het pontje.

Op het pontje sprak ik een vrouw, die bang was om over te varen. Zij was eens omgevallen doordat degene die het pontje bestuurde, wat abrupt stuurde. Ik zei dat ze wel naast me kon komen zitten en dat deed ze. Want ze was duidelijk bang. Ze liep achter de buggy van haar kleinzoon, dat vond ze prettig. Want, zo vertelde deze dame ( 68 jaar): “Een rollator: dat is voor oude mensen.”

Hier heb ik hetzelfde gevoel als op een Municipal camping in Frankrijk. Of een CP in Frankrijk bij een oud stadje. Alles is op loopafstand.

We hebben geinformeerd of we hier eventueel met 6 andere camperaars af zouden kunnen spreken. Zeker… als er maar eentje op donderdag al arriveert om de andere plekken af te zetten. Achteraan op de camping is het sowieso al nooit een probleem. Kosten (met ACSI korting): 16 euro incl. stroom en gratis wifi.

Reserveren, zo zeggen ze zelf, past niet zo bij deze camping. Behalve als er in Deventer evenementen zijn, zoals Deventer op Stelten en zo. Maar buiten die weekenden: gewoon lekker hierheen komen rijden en zoek zelf maar een plekje. Dus voor camperaars vind ik deze stadscamping echt een aanrader. Deventer is leuk! Mooie oude binnenstad, leuke winkeltjes, gezellige terrasjes. Eén terrasje viel meteen op. De naam: ‘Vrienden van vroeger”. De omschrijving: “Het kleinste café met het grootste konijn.”  En wat kreeg Wil in Deventer bij zijn espresso als koekje: Eh… stroopwafeltje van Daelmans, dat is een koekjesfabriek in onze home town… Deventer is een mooi oud stadje met prachtige oude geveltjes. En met gezellige terrasjes!  En het was markt vandaag, dus daar ook nog lekker wat rondgeslenterd. We hebben dit weekend enorm gemazzeld met het weer: een graad of 16, maar met het zonnetje erbij voelde het al lekker warm.

 

Zondag 13 april 2014: Deventer – Vlijmen. Gereden: 119 km

Een goede rit huiswaarts. Deels binnendoor, deels snelweg. En zowaar dit keer de afwas gedaan alvorens te vertrekken. Iets rammelt er in de camper onderweg, maar we kunnen maar niet peilen wat het is of waar het vandaan komt. Ach, misschien gaat het vanzelf wel over… Zo eindigt ons eerste weekendje weg. Hopelijk volgen er nog velen. Net zoals voorgaande jaren moeten we dicht bij huis blijven, de baanperikelen zijn onveranderd. Maar ik vind het niet erg, mij kan je met die camper overal neerzetten en ik heb het naar mijn zin. Wil mag weer 329 km op de main site op de km-teller bijzetten. Voor wie dit leest: teken ons gastenboek, dat vinden we leuk!