Dordt met de campervriendjes

Vrijdag 27 mei 2016: Vlijmen – Dordtrecht. Gereden: 60 km

Dit weekend is “Dordt in stoom” . Een prachtig evenement, dat we 2 jaar geleden als eens mee hebben mogen beleven. Maar dit keer gaan we niet voor het evenement, nee, we gaan om onze Campervriendjes weer eens te zien.
Ons groepje alhier aanwezig, is een heerlijk vertrouwd groepje:
Harm en Poldine, via hen zijn wij bij deze fijne groep terecht gekomen, waarvoor dank.
Henk en Riet met hun Hymer a.k.a. het “bruine café”
Joke en Michel, voortaan helaas zonder hun hondje Yoko, dat zal vast moeten wennen.
Rien en Helene beiden zo supersonisch mobiel, de ene op de “Harley”, de ander met de “Scoot”
Jos en Paula, wiens slogan in hun camper gegrift staat: “Gezellig eej….”
Wil en Giely met hun Crazy Horse.
Het weerzien begon meteen al feestelijk, want we hadden net onze camper op zijn plaats gezet, toen de makelaar belde dat ons huis nu definitief verkocht was!
Wij hadden alle vertrouwen in de kopers, maar het is toch fijn als de bevestiging van de verkoop een feit is.
We hebben heerlijk geborreld met de groep en ’s avonds was het BBQ. Het weer zat enorm mee! Ik had wel een hele drukke week achter de rug dus ik was vroeg moe en lekker onder de wol.
Toen ik ’s nachts wakker werd, las ik een app van dochter, dat zij en haar vriend tante en oom geworden waren! Wat een super leuk nieuwtje. Het is een meisje en ze heet Solenn.

Zaterdag 28 mei 2016. Dordt in Stoom. Gereden: 0 km.

Vanochtend werden we verrast door Jos. Die had voor elk stel een plantje gekocht en hij sloop ‘s ochtends rond om een plantje op ieders tafel buiten neer te zetten. Wat een super leuk gebaar! Zijn vrouw Paula was daar overigens ook debet aan hoor, want hij had dat in eerste instantie voor haar gedaan, waarop zij zei: “ zou leuk zijn als je dat voor iedereen deed.” Ik ging hem bedanken zoals de Paus altijd met Pasen doet: “bedaankt vuur die bloemen…” .
En ik informeerde tevens bij Jos – gezien zijn keuze van het plantje: de Geranium – of dat een hint was dat wij voortaan achter de Geraniums zouden moeten zitten. Nee, dat was geenszins het geval.  De geranium hebben we in het aanrecht vervoerd naar Vlijmen: Ik heb niet bepaald groene vingers dus ik kan niks beloven, maar ik ga mijn best doen om dat plantje in leven te houden.
Deze groep doet altijd waar hij/zij zin in heeft , dus het werd al snel duidelijk dat de mannen naar het stoom-gebeuren wilden en de techniek wilden zien. De vrouwen gingen liever shoppen en terrasje doen.
Dus de mannen vertrokken op de fiets (Wil mocht een fiets lenen). En ik wil niet opscheppen hoor, maar kijk die groep kerels daar nou eens staan, klaar voor de strijd tegen de kilometers! V.l.n.r. : Wil – Henk – Jos – Michel – Rien – Harm. Ik vind dat een groep stoere mannen, hoor! Waar wij vrouwen trots op mogen zijn.
En ik had een prettige “ladies-afternoon” met de dames. Ik ben zelf niet zo’n shopper, maar ik was al blij dat ik met de ladies mee kon lopen en terug en dat dat allemaal goed ging.
Wat de maaltijd betreft sloegen Helene en ik de handen ineen: 4 kippenpoten voor 5 euro. Dus we hadden weer gegeten en ik weet niet of Rien er hetzelfde over dacht, maar mijn Wil vond het prettig dat hij niet hoefde te koken.
Morgen helaas alweer naar huis. We hadden nog graag gebleven voor de Brunch bij v.d. Valk. Maar vanwege de “leegverkoop” i.v.m. onze verhuizing, komt morgen hier iemand wat spulletjes halen. Opgeruimd staat netjes, he?

 

Zondag 29 mei 2016. Dordrecht- Vlijmen. Gereden: 60 km.

Wij moesten jammer genoeg weer naar huis, de rest blijft nog een paar dagen.

Het zal Jos plezieren dat de geranium in het aanrecht van onze Crazy Horse meereisde en dat hij daadwerkelijk de reis overleefd heeft!

Wil en ik hebben genoten van het weerzien met deze groep. En we kijken er naar uit om de groep dit seizoen nog eens te ontmoeten. Always a pleasure!

Er mag weer 120 km op de km teller op de main site worden bijgeschreven