Dordt in stoom

Vrijdag 23 mei 2014: Vlijmen – Dordtrecht. Gereden: 61 km

Dordt in Stoom is een evenement wat minstens 250.000 bezoekers trekt. Iets wat we heel graag mee wilden maken. Dordrecht is the home town van onze campervriendjes Michel en Joke en zij hadden eind vorig jaar al een plekje voor ons gereserveerd op camping “het Vissertje”.

Bij aankomst reden we nog even verkeerd, je moet rechts naar beneden,  maar wij reden rechtdoor de parkeerplaats op.  Zegt Wil: “Eh… ik denk dat we aan de overkant van het water moeten  zijn, maarre… er is geen brug en geen pontje?”
Gekeerd op de parkeerplaats en poging nummer 2. Daar zagen we Michel al fietsen en die wist al te vertellen dat het “ontvangst commitee” beneden stond.  En ja, heerlijk, al die vertrouwde koppies weer te zien!  De Mechelengroep was compleet, het was prima geregeld, we stonden allemaal bij elkaar in de buurt.  Wij dachten dat we bij de receptie alleen moesten melden bij welk gezelschap we hoorden en ik had de bevestigingsmail uitgeprint.  Nou, plaatsje 26, zo constateerde de dame bij de receptie en die liep voor ons uit en gaf duidelijke instructie waar plaatsje 26 begon en eindigde en hoe we in moesten draaien en ze zag er op toe dat we goed gingen staan.

We hadden een hele fijne plek daar, ruim en we hadden bijna de hele dag zon. Voor ons stonden Anneke en Lammert (ik zag meteen de URL op hun camper, zij hebben een CP, De Zwaan in Nunspeet en ik zie die naam wel  eens langskomen op  Facebook).

Notitie aan mezelf: zeker die CP eens bezoeken als we in de buurt zijn!

Achter ons schoven Jos en Paula aan, zij gingen dit weekend proefdraaien met hun nieuwe camper, een prachtige Hymer met een super mooie indeling.  Een andere camper, dat is weer even wennen, alles moet zijn plekje weer krijgen, het moet “eigen” gaan voelen en tja, hier en daar gaat er dan een alarmpje af, en dan moet je het knopje om dat weer uit te zetten weer gaan vinden…. Op de blokjes rijden, daar was Jos snel klaar mee, ziet ie morgen wel weer…

Behalve de vertrouwde koppies hebben we weer nieuwe mensen leren kennen. Anneke en Lammert, Nellie en Nico en  Cock en Ton.

Een grote kring, al snel zat iedereen voor de Crazy Horse in het zonnetje aan een biertje of een wijntje.  Voor het eten werd ook gezorgd: er kwam een grote berg friet voorbij plus snacks en tevens hoorden we dat we voor een prikkie vanavond en morgen met een taxi naar Dordt kunnen en terug. Echt super!

’s Avonds  gingen we de vlootschouw beleven in Dordrecht.   Ik ben totaal niet bekend met machines die door stoom worden aangedreven, ik ken alleen de stoomboot van Sinterklaas, he.

Maar ik vond het wel indrukwekkend. Niet iedereen deelde die ervaring, ik raakte in gesprek met een mevrouw die uit Dordrecht komt, haar man riep nog: “Je kan ook hier gaan staan en kijken.” Zij: “nee… ik zit hier prima”.  Zegt ze zacht tegen mij: “Kom op zeg… als je toch 10 van die stoomboten gezien hebt, heb je ze toch allemáál gezien….” 

Het was een fijne eerste dag, ik voel me meteen op mijn gemak hier. En bonus: ik kreeg van Wil (niet mijn Wil, Wil van Ewoud)  thermosokken! Nou…. je wilt niet weten hoe lekker warm die dingen zijn, dus ik ga heerlijk slapen vannacht.

Ik ben weer de laatste die het licht uit doet. Maar ja, ik ben ook altijd de laatste die de volgende ochtend wakker wordt, he.

 

Zaterdag 24 mei 2014. Dordt in Stoom. Gereden: 0 km.

Heerlijk geslapen in ons camperbedje. We hadden een jarige in ons midden, Nico werd 60 en er werden driftige pogingen gedaan om voor hem te zingen.

Het eet-gebeuren: daar was ook weer goed over nagedacht. Want met een kleine groep kan je zo een restaurant in lopen, maar 20 mensen: dan moet je reserveren. We gingen naar een “All you can eat” restaurant, een uitstekende keuze. Want iets van 100 hapjes, moet al gek gaan als er niks bij staat wat je lust he? Echt heerlijk gegeten en van alles geproefd. Bij terugkeer zagen we dat het geregend had – het enige buitje dat weekend – maar daar hadden wij niks van gemerkt natuurlijk.

Ik had het koud, ik wilde naar binnen. Wil wilde nog even met Rien een biertje drinken. Dat was achteraf ook grappig, communicatiefoutje: Wil zat blij met zijn biertje voor de Crazy Horse, Rien zat blij met zijn biertje voor zijn camper. Beiden in afwachting van bezoek…. Op enig moment ging de ene toch maar ff checken waar de ander bleef. ?

Tijd om te gaan maffen.

 

Zondag 25 mei 2014. Dordrecht. Gereden: 0 km.

Ik sta bekend als een notoire luilak, ik noem het zelf “lamballen.”  Ik heb zo heerlijk geslapen, Wil maakte me wakker: “Giel, het is half 11”. Huh…???  Dat geeft meteen het verschil aan tussen luilakken versus actieve mensen: als de groep mij niet voor 11.30 uur ziet, dan komt dat omdat ik net pas met mijn luie lijfje mijn bed uit kom rollen. Als de groep Joke niet ziet voor 11.30 uur, dan komt dat omdat ze al druk in de weer is met de voorbereidingen voor de BBQ. Ik vind het geweldig, hoe ze dat doet!

Wat ik zo heerlijk vind met deze groep: alles mag en niets moet. Vandaag gingen sommigen fietsen, anderen gingen met de auto naar de modelbouw-tentoonstelling en wij bleven bij de camper. Lekker luieren, ik heb voor mijn verjaardag de nieuwe Stephen King van zoon gekregen: “Dr. Sleep”, het vervolg op “The Shining”. Ik kon niet wachten om er een beginnetje in te maken.

’s Avonds bbq-en. Wij hebben niks, geen BBQ op gas, geen skottelbraai of zo, maar we werden uit de brand geholpen, letterlijk en figuurlijk, door mensen die dat wel hebben. Dus daar zaten we weer met 22 man te genieten.  Onze Crazy Horse: ik doe het linnengoed en de kastjes vullen en routes plannen en kaarten inladen en de kleding. Maar de koelkast en het vriezertje: dat regelt Wil. Wil is de baas over de koelkast . Daardoor wist ik niet eens dat wij BBQ-vlees aan boord hadden, maar dat kwam nu heel goed uit, toen spontaan het plan geboren werd om te gaan BBQ-en. Ik ga weer maffen in ons camperbedje, dat is vast weer heerlijk warm.

 

Maandag 26 mei 2014. Dordrecht – Vlijmen. Gereden: 59 km.

Vandaag alweer naar huis. O, ik had graag nog een week gebleven, zoals de 4 stelletjes die niet meer hoeven te werken. Het zal ook weer even duren voordat we deze mensen weer ontmoeten. 3 stellen komen naar Lottum, naar de CP “Indeverte”, voor het rozenfestival in augustus. En wie weet komen we de rest ook nog spontaan ergens tegen, als we weer een lang weekendje weg kunnen. Wil mag weer 120 km op de teller bijschrijven. Ik sluit dit verslagje af met een “Wist U dat?”

WIST U DAT……

… Nellie en Nico een aanhanger achter hun camper hebben, waarmee Harm bij de campingbeheerder enige onrust veroorzaakte vanwege zijn vraag of er hier toch wel schapen mochten grazen? Ik vermoed dat deze dame nog verschillende keren is komen kijken of er uit die aanhanger geen schapen, geiten of ander vee kwam rollen.

… Ayla, de hond van Wil en Ewoud, zelf de weg terug naar de camper kan vinden?

… Wil zijn stoel niet goed uitklapte en dat hij toen ik ff niet keek, ineens met stoel en al op het midden van het veld lag?

… Jos een dag na aankomst toch maar zijn Hymer strak op de blokken zette? En dat hij ons meerdere malen per dag meldt : “Gezellig, he?” En dat wij vinden dat dat ook op de camper moet komen te staan? En dat Rien aanbood dat wel te willen regelen? En dat zo de naam van de nieuwe camper spontaan geboren is? En dat Paula dan wel eist dat het in dezelfde kleur en hetzelfde lettertype netjes achter de merknaam geplakt moet worden?

… Pauline nog steeds mijn rook/dampmaatje is? En dat ik hoop elders in het seizoen hun gloednieuwe camper – vers uit de doos – te kunnen gaan bewonderen?

… ik dit weekend voor het eerst hoorde dat Poldine ook wel “Polleke” genoemd wordt? En dat ik dat een hele leuke koosnaam vind?

… Michel en Joke een hele gezellige zoon hebben, die leuk kan vertellen over zijn leven in Zweden? En dat hij dag 1 na een avondje stappen bij de rotonde bijna platgereden werd? En dat hij er gelukkig met een paar schaafwondjes van af kwam?

… Harm elektrische fietsen betitelt als “Foetelfietsen”?

… Rien op Youtube hoge ogen had gegooid als het gefilmd was hoe hij de taxibus uit kwam rollen? Dat hij dacht: “Hee, handig, een handvat in het plafond van de bus”, maar dat hij vergat op tijd los te laten en op zijn rug die bus uit kwam glijden?

… Ik altijd als ik een pak wijn van Aldi uitknijp aan Helene moet denken. “Tot op dun loaste druppel, ej Rien.”?

… Bert thuis een schoenenrekje heeft? En dat die schoenen keurig paar aan paar op dat rekje staan? Maar dat het dan een beter plan is om schoen 1 en 2 in te pakken, of schoen 3 en 4, maar NIET schoen 2 en 3?

… Henk nog steeds “unne lollige vent” Is? En dat Rowwen Héze zelfs een liedje over hem gemaakt heeft?

… Riet en Wil samen onder een spuuglelijk ruiten fleece-dekentje hebben gezeten? En dat Riet me een jaloers wijf vond? En dat ik al 2 jaar Riet haar humor best wel snap?

…Dat er ook nog meer intieme momentjes waren?

… Ik kei blij ben mijn mijn warme thermo sokken, die ik van Wil Tholen kreeg?

… Ik tegen Ewoud zei van “ga lekker achterover liggen in je stoel” en dat Ewoud meldde dat hij vanwege zijn shorts wel inkijk had? Dat ik zei daar geen last van te hebben omdat ik naast hem zat? En dat Ewoud zei: “Nee, jij niet, maar Jos wel!” (die zat tegenover hem). En dat we dat uitgetest hebben en dat Ewoud gelijk had? En dat daar (gelukkig) geen foto’s van zijn?

Deze WIST U DAT… sectie is alleen maar leuk voor de mensen die aldaar aanwezig waren. Inside Jokes, zo van “Je had erbij moeten zijn.”

Wil en ik hebben weer genoten van een zalig lang weekend.