CP Linden , CP Neer, CP Raamsdonkveer

Het eerste verslagje van het seizoen dan maar. Dilemma, dilemma, zal ik wel of zal ik niet? Want ik kamp met wat gezondheidsproblemen en we kunnen gelukkig weer met de camper weg, maar we doen dan niet veel, he. Niet dat we anders nou zo actief zijn, maar nu is het echt puur relaxen en een beetje rondhangen. Dus zo bijster boeiend gaat het niet worden, ik denk niet dat mensen van dergelijke verslagjes spontaan van blijdschap uit hun panty zullen schieten.

We hebben onze CH a.k.a. Crazy Horse a.k.a. Gek Paard a.k a. Maffe Knol te koop gezet i.v.m. de hoogte van het bed, ik kan er inmiddels weer inklimmen, maar lager bed/bedden zou voor ons beter zijn. Maar voor nu: zijn we toch weer lekker onderweg, ook al is het maar 1, hooguit 2 overnachtingen.

Ik vind die verslagjes voor onszelf ook handig om dingen terug te zoeken. Want je krijgt al snel: “Waar was toch die leuke CP met dat gezellige terrasje” of “Waar in Frankrijk was dat mooie oude stadje nou.” Ja ja, qua geheugen gaat de leeftijd je toch parten spelen, he.   Dus here goes nothing….

Pinksteren 2015: De Jachthaven in Linden.

Jachthaven ’t Loo, voorheen Jachthaven Brasker.

Hardweg 15.

5439 NG Linden

GPS: N 51.75096, E 5.82745

Na de pensionering van Dhr. Brasker is deze CP bij de camping gaan horen, maar het is er nog even fijn en het uitzicht over het water is prachtig. Er zijn ook een paar plekken bijgekomen, daar is nu vergunning voor.

Het restaurantje levert ook nog steeds een lekker maaltje, de snackbar trouwens ook.

 

 

De kosten: 15,00 per nacht incl. 2 personen en belasting, wil je aan de stroom kost dat 2,50.Dat is overigens ook verbeterd, voorheen waren de stroomkasten aan de overkant van de plaatsen en moest je echt een lange stroomkabel bij je hebben. Dat hoeft nu niet meer. De wifi code krijg je ook van de havenmeester. Dus het pinksterweekend stond in het teken van wat ik nog steeds “lamballen” noem en de enige activiteit die we ontplooid hebben was de gang naar terrasje en restaurant en weer terug.  

 

Normaal gesproken zeg je: “Gelukkig hebben we de foto’s nog”, maar voor het eerst in jaren had Wil geen fotocamera bij zich. Dat is zo niet des Wils, ha ha, maar kan een keer gebeuren, we besloten ook nogal last minute dat we op weg wilden. Gelukkig is de mobiel ook in staat om foto’s te maken ? Maar de lezer zal me op mijn woord moeten geloven: we zijn er echt geweest, hoor. Want tja, tegenwoordig: als er geen foto’s op Facebook staan, is het helemaal nooit gebeurd he. 

 

13 en 14 juni 2015: De Jachthaven in Neer.
WSV, Neer jachthaven

Hanssum 40/b

6086 Neer

GPS: N 51.25797, E 6.00428

 

Dit is weer een CP zo ik een CP fijn vind: je camper op verharde ondergrond en ruim plaats om te zitten. Er zijn 8 plaatsen met uitzicht op het water, en wij mochten daar het laatste plekje in beslag nemen. Verder zijn er nog 2 plekken op de parkeerplaats erachter, maar daar sta je in een vak en geen uitzicht op de haven, dus minder mooi.

De kosten zijn 10 euro voor camper incl. 2 personen en incl. belasting. Je kan je chemisch toilet er legen en water en stroom is ook gratis.

Op 250 meter loopafstand zit restaurant XXL Boothuis de Troost, met een heel gezellig terrasje. We hebben er niet gegeten, dus de kwaliteit van de kok aldaar kan ik niet beoordelen, wel had ik een heerlijk koud wit wijntje en Wil een gigantische aardbeien-sorbet.

Je mag bij dat restaurant overigens op de parkeerplaats met je camper gratis overnachten, mits je daar een maaltijd nuttigt. Kampeergedrag is dan natuurlijk niet toegestaan.

Het was hier weer leuk bootjes kijken, plezierjachten maar ook de grote vaart. En links van ons ging de hele dag het Pontje heen en weer. Zoals – inmiddels helaas wijlen – Drs. P. (deze woordkunstenaar is op 95-jarige leeftijd van ons heen gegaan en de kans dat hij weer komt moeten we als nihil inschatten, dus geen heen en weer meer voor deze man.) in al zijn wijsheid al in dat lied vertelt, van tja, een econoom had gesteld, dat het handiger was geweest als dat pontje over de hele breedte van de rivier zou liggen, want dan hoef je niet heen en weer, he. Maar ja, dat zou weer zo onhandig zijn voor de rest van het verkeer. Ik vind dat een briljant nummer.

Ook al was het kort, slechts 1 overnachting, ik zeg altijd maar: één overnachting is beter dan géén overnachting en we waren er toch lekker ff helemaal uit. Totdat onze Crazy Horse een lief nieuw baasje heeft gevonden, kunnen we er in elk geval nog van genieten.

 

20 en 21 juni 2015: CP Jachthaven Raamsdonksveer.

Wederom slechts 1 overnachting en dus kiezen we voor een jachthaven dichtbij huis: Jachthaven dok 12 in Raamsdonksveer.

De kosten: 8 euro incl. toeristenbelasting, stroom 2 euro.

Contactgegevens:

Kartuizerstraat 12, 4941EE Raamsdonksveer, Nederland

Tel.: +31162522024

E-mail: info@jachthavendok12.nl

Internet: www.jachthavendok12.nl

GPS: N 51.69258, E 4.86043

 

Er zijn 15 plaatsen, wij mochten een plaatsje innemen pal aan de boothelling, een heerlijke plek met mooi uitzicht op de haven. Er is hier een leuke brasserie met de naam “Smaakwater”, waar we heerlijk gegeten hebben.

We hebben hier tijdelijk een heuse “huis-eend” geadopteerd. Hij kwam er gezellig bij staan en tja, ik wist niet of ik hem wat mocht voeren, maar een volkoren beschuitje dacht ik dat geen kwaad zou kunnen. Hij is duidelijk gewend aan mensen, hij lag hier op een gegeven moment lekker te maffen. Eh… ik dacht nog ff dat ik die eend “doodvermoord” had met dat beschuitje, maar na een dutje stond hij op, schudde zijn veren uit en stapte weer verder.

We zijn het dorp ingelopen en kwamen in het buurthuis aldaar een kunstenaar tegen: Piet van Riel. www.atelierriel.nl Hij beheert als vrijwilliger een paar avonden per week de bar. Wil heeft het prima naar zijn zin in zijn huidige baan, al vergt het de laatste weken heel wat meer uurtjes dan een normale werkweek. Daarom is hem dit dagje relaxen en een middagdutje, van harte gegund.

Vandaag moeten we weer naar huis, het is Wil zijn verjaardag, hij bereikt vandaag de prachtige leeftijd van 55 jaar. Hij werd enorm verrast door een video-boodschap van onze kleinzoon:

Wat een geweldig geschenk is een kleinkind toch, alleen je kinderen kunnen je dat geven. ❤ Slotwoord: onder het motto: “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan” , dan toch een verslagje, van 3 x een dagje weg met onze Crazy Horse. En als variatie op “een kinderhand is gauw gevuld” mag ik concluderen dat een middelbare-leeftijd-hand eveneens snel te vullen is.