Camperplekken 2014

Bezocht: CP weert ( fam. Fonteijn) – CP Kinrooi (Bomerhof, Truus en Ed Peeters) – CP Linden (Jachthaven Brasker)

Donderdag 19 junii. Vlijmen – Weert. Gereden: 82 km.

Deze rit begon een beetje raar wat het thuis-gebeuren betrof. Eerst kregen we de garagedeur niet meer dicht. Huh… Nou zit er wel een brandwerende deur tussen de garage en het woongedeelte, maar toch he… ze kunnen dan niet in je huis maar wel in je garage… Een bezem deed het werk, er lag gewoon iets onder de garagedeur.

Daarna bleef de buitenlamp branden, shit zeg, maar ja, die lamp doet wel vaker moeilijk.

Dus vol goede moed vertrokken richting Weert, we wilden graag naar fam. Fonteijn en hun CP bekijken, zij hebben dit jaar de NKC prijs gewonnen. En terecht! Ik herinnerde me de naam van toen we in 2012 het Bambi-treffen wilden meemaken, maar toen hadden ze slechts 4 – 6 plaatsen en alles stond vol dus toen zijn we doorgereden. Nu hebben ze zeker 20 plaatsen en je camper staat op betonblokken en een stukje gras ervoor, helemaal toppie.

Fam Fonteijn

Suffolkweg Zuid 30

GPS: N 51.25424 E 5.69263 C

De rit erheen, tja, langs het kanaal. Een kanaal, dat is uitgegraven, het lijkt op een snelweg, alleen is het water. Riviertjes vind ik leuker, die zijn kronkelig en levendig.

Paul en Corrie Fonteijn waren zelf aan het camperen, de waarneemster was een vriendelijke vrouw die alles hier in goede banen leidt. Zij staat hier zelf als ze waarneemt met een camper vooraan op het terrein en je kan voor al je vragen bij haar terecht.

Onze camperbuurman heeft op zijn cabine staan: “Driver: Johan” . Dus ik zag hem lopen en riep : “Hee, Johan” Hij keek ietwat verrast om en kwam meteen een praatje maken.  Hij rijdt met een 7.46 camper rond.

Wat verder opviel: waar we veelal camperaars zien met honden aan boord, stonden er hier 2 met een kat! Ik vind katten prachtbeesten, die zitten op het dashboard met een air van: “Dit is mijn camper en ik gedoog mijn baasjes, dus die mogen van mij ook mee. En wie hier verder onbevoegd binnenkomt, daar zet ik spontaan mijn klauwtjes in. ”

Dit is een mooie CP, je staat op 2 km van centrum Weert af. De kosten zijn 10 euro all-in, en een prima gratis wifi verbinding.

Voor morgen had ik Asten in de planning, maar ik zag op Facebook een tip over een kersverse nieuwe CP: de CP “Bomerhof” in Kinrooi. ( In Belgenland) . Dus ik denk dat we dat morgen een kansje gaan geven, dat is niet ver hier vandaan. Tijd om te gaan maffen, morgen weer een dag.

 

Vrijdag 20 juni 2014. Weert – Kinrooi(B). Gereden: 15 km

Heerlijk geslapen. Wil heeft vanochtend online nog een aantal uurtjes gewerkt, maar daar heb ik niks van gemerkt, ik lag nog lekker te pitten. Guilty as charged: ik ben een notoire luilak. Maar ik vind het zelf geen negatieve eigenschap hoor….

Alvorens te vertrekken nog een babbeltje gemaakt met de mensen die links van ons staan. Zij staan meestal op campings, zij had nog nooit zoveel campers bij elkaar gezien en vond het heel gezellig. Op basis van deze ervaring zijn ze van plan veel vaker een CP te bezoeken. Ik heb hen de URL van onze website gegeven.

Wat onze website betreft: sommigen tekenen ons gastenboek, dat vinden we altijd super leuk. Maar er zijn ook veel mensen die via mail reageren. Er zijn zelfs mensen die ons “achterna rijden” ha ha, die houden gewoon dezelfde route aan. En we hebben op de main site mijn emailadres neergezet en inmiddels hebben zo’n 100 mensen aangegeven een mail te willen ontvangen als er weer een verslagje staat. Aangezien we de laatste jaren vele lange weekendjes camperen, doe ik dat niet elke keer, hoor. Want dat lijkt mij irritant, zo van: “O, nee he, daar heb je háár weer…”

Na een heel kort ritje aangekomen op Camperplaats Bomerhof.

Bomerstraat 13, Kinrooi.

GPS: N 51.15414 E 5.73768

Let wel: die coördinaten heb ik via campercontact, die kloppen niet helemaal. Je komt wel in de Bomerstraat terecht, maar op een ander nummer. Helaas had ik niet de tegenwoordigheid van geest om op plaats van bestemming op de navigatie de juiste coördinaten te zoeken.

Er moet aan het begin van de Bomerstraat nog een bordje “Camperplaats” geplaatst worden, want anders gaan mensen twijfelen of ze daar wel mogen rijden. Want er staat een verbodsbord. “Fietsers en bestemmingsverkeer uitgezonderd.” Maar met je camper ben je bestemmingsverkeer, hoor.

Hoe we hier zo terecht kwamen: op Facebook las ik over deze nieuwe CP. En dat er 3 campertjes dit weekend heen gingen. En dat Truus Peeters kwarktaart en koffie beloofde voor de zaterdagavond. Het kwam sympathiek over en lag min of meer op de route.

Wij arriveerden als eersten. Truus en Ed zijn pas begonnen, vorige week was het proefdraaien en stond er 1 camper. Dus ik zeg: “Nou, gezellig, hopelijk komen de andere campers vandaag ook opdagen. Ik loop wel jouw kwarktaart mis, want morgen heb ik met zus en zwager afgesproken.” Komt ze toch toen we gesetteld waren met 2 grote punten vlaai aangelopen! Hartstikke leuk en gastvrij, hoor.

Deze CP staat nog in de kinderschoenen c.q. kindersokjes.  Truus en Ed hebben keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Zij camperen zelf ook al 3 jaar. Er is wel al een toilet en er komt nog een tweede bij en een doucheruimte. En als mensen deze CP weten te vinden, dan gaat dit een fijne CP worden. Want je staat gezellig in een rondje, volop groen om je heen, met in het midden nog een stuk voor de wat grotere campers. De kosten zijn 10 euro all-in.

Einde van de middag kwamen er 3 campers aan rijden. Ik kende alle drie van naam via FB ( Jan, Jos en Cor en Erwin en Patricia) en we hebben gezellig een praatje gemaakt. Dus we slapen vannacht met 4 campertjes hier. Ik wil hier zeker over een poosje nog eens terug, kijken hoe druk het dan geworden is. Ik gun het die mensen van harte! Morgen naar Linden om daar met zus en zwager nog een dagje te camperen. Nu is het tijd om te maffen, ik doe – what else is new – hier als laatste het licht weer uit.

 

Zaterdag 21 juni 2014. Kinrooi(B) – Linden. Gereden: 89 km.

Vanochtend lekker ontbeten in het zonnetje en we werden door onze 3 camperbuurtjes uitgezwaaid. Op weg naar de CP in de jachthaven van Linden (Jachthaven Brasker).

Hardweg 15

GPS: N 51.75110 E 5.82746

Wil is jarig vandaag, maar hij speelt elk jaar dat hij helemaal niet jarig is.? Maar mijn zus Dienan en mijn zwager Kees hebben ook een camper – waar ze giga van genieten, net zoals wij – en we proberen altijd om samen nog ff te camperen. Deze dag was een goede kans, onze laatste dag en hun eerste dag, zij willen richting Groningen. Dus ik stelde de jachthaven in Linden voor om elkaar daar te ontmoeten en dat lukte. Super gezellig. En bonus voor Wil: onze dochter en schoonzoon wilden hem graag verrassen met een bezoekje. Voor hen was het 3 kwartier rijden en het stralende gezicht van Wil toen zijn kleinzoon hem kwam feliciteren was onbetaalbaar.

Info voor de camperaars: dit is een mooie CP. De Havenmeester, Dhr. Brasker, heeft vergunning voor 12 campers. Die moeten aan de kant van de bomen staan, achter elkaar. Hij mag er 12 op een rij plaatsen. Er is plaats voor meer campers, maar het mag gewoon niet, hij krijgt er geen vergunning voor. Er is een restaurant met een kleine kaart, wij hebben daar lekker en goedkoop gegeten. Tegenover de jachthaven ligt een camping waar ook een gezellig terras is. En linksom en rechtsom heb je 2 zandstrandjes, waar je mag zwemmen als je dat wilt. De kosten zijn 13,50 inclusief stroom en wifi en toeristenbelasting. Je moet wel een lange stroomkabel aan boord hebben, omdat de stroomkasten aan de andere kant liggen. Wel zijn er volop voldoende stroompunten.

Ik vond het een super gezellige afsluiter van ons lange weekendje camperen!

Zoals altijd in mijn verslagjes sluipt er weer een “oeps-momentje” in. Ik moet echt eens leren op kentekenplaten te letten. Picture this: de camperbuurman zit lekker buiten in het zonnetje. Dus ik denk: “Nou, leuk, ik ga ff een praatje maken”. Nou heb ik de neiging maar door te ratelen, dus ik stap op die man af en ik steek een heel verhaal af, iets als: “Hee, camperbuurman, mooie plek hier, he?
Leuke plas water en al die bedrijvigheid, ik vind jachthavens altijd gaaf, als er een camperplaats is. En de havenmeester is zo’n vriendelijke man, joh. Ja, ik ben hier met zusje en zwager, hartstikke leuk.”

Eh… zegt die man in opperste verwarring: “Wie bitte???” Dat was dus een Duitser. En waar mijn Duits in mijn werkbare jaren vloeiend was, is dat inmiddels ver weggezakt. Dus ik vrees dat ik niet verder kwam dan “Schöne platz hier, ja? Gute Ferien noch.”

’s Avonds t.v. gekeken, eerste helft buiten, tweede helft binnen. Onze vorige camper had geen t.v., deze wel. En blijkbaar waren de vorige eigenaren dol op t.v. kijken, want er zit onder bij de deur een extra t.v. aansluiting, dus je kan daar inpluggen en buiten de t.v. aan.

Tijd om de laptop af te sluiten. Morgen zit het er voor ons weer op, voor zus en zwager begint het pas, zij gaan een week camperen in Groningen.

 

Zondag 22 juni 2014. Linden – Vlijmen. Gereden: 0 km.

Ontbeten in het zonnetje, afscheid genomen van zus en zwager, zij gaan nog een weekje in Groningen camperen.

Er was hier in Linden een omleiding en de navigatie stuurde ons op de terugweg de andere kant op dan waar we vandaan kwamen. Op een gegeven moment werd het weggetje zo smal, dat ik me bezorgd afvroeg of we niet toch op een fietspad zaten…. Maar nee, we mochten daar rijden. Mazzel dat we geen tegenliggers hadden. Verder probleemloos weer in Vlijmen belandt. Of tja, probleemloos… scherpe bocht en de fototas lazerde weer eens van het bed af. Maar geen schade.

Het was weer een heerlijk lang weekend. Wanneer we weer kunnen gaan camperen en waarheen: nog geen idee. Maar Wil mag weer 244 km op de teller op de main site bij zetten.

Voor de lezer: niet vergeten ons gastenboek te tekenen, dat waarderen wij enorm!