Camperpark Drunen 2017

NIEUWE CAMPERPLAATS: CAMPERPARK DRUNEN

5 t/m 11 juni 2017. Gereden: 2 x 3 km. ?

Zoals ik op Facebook ook al meldde in de camperclub: het waren 3 fantastische kilometers en moe maar voldaan arriveerden we op Camperpark Drunen.
Sportlaan 14
5151 RK Drunen

We wisten al dat dit een unieke locatie was, gelegen aan zwembad Het Run, maar we hadden niet verwacht er op korte termijn terecht te komen. Immers: wij wonen in Drunen en zó dicht bij huis zoek je het normaal gesproken nou ook weer niet.

Maar wij hebben ons huis verkocht, zijn een bungalowtje aan het bouwen en tijdelijk wonen we in een seniorenwoning in Drunen. En we kregen een brief van de woningbouwvereniging dat ze dit huis opnieuw gingen voegen. Nou maakt dat frezen een enorm kabaal, dus het leek ons een mooi moment om lekker met de camper weg te gaan.

Dit was heel anders dan anders, hoor. Wij staan normaal 1 dag, hooguit 2 dagen ergens, en dan rijden we weer verder. Maar Wil wilde toch graag elke dag naar de bouw en dus zijn we lekker in Drunen gaan staan.

Deze CP is een prachtig project in wording. Ze zijn met hemelvaart gestart, en nog lang niet alles is af. De – heel vriendelijke – beheerders, Mike en Stanley staan heel erg open voor suggesties van de camperaars, om af te tasten wat camperaars nou fijn vinden op een CP en wat nou minder belangrijk is. En dat siert hen en daarom verwacht ik zeker dat deze CP een succes gaat worden. ?

Nou bestaat “ de camperaar” niet en is het “zoveel hoofden, zoveel zinnen” , maar wij spreken veel camperaars en de overeenkomsten zijn er toch meestal wel, de mening over waar een fijne CP aan moet voldoen.

Camperaars willen een plaats waar je je chemisch toilet kunt legen, ze willen een put waar je je grijs water kunt lozen, velen willen graag iets van sanitair erbij. En de plaatsen: de voorkeur van de meesten is dat je camper op verhard staan (dat kan grint zijn, dat kan asfalt zijn of gewoon 2 rijen betonblokken waar je met je bandjes op staat) en liefst een stukje gras ertussen, waar je je luifeltje uit kan zetten en toch het “vriendelijke van een stukje groen” kan ervaren.

Nou had de beheerder advies gevraagd aan NKC. Die adviseerden: verhard. En zo zijn ze begonnen. Ik snap dat advies overigens wel, want op gras, als het alleen maar gras is, en het regent een week, dan wordt dat knap drassig en loop je de kans om weg te zakken. Het zijn tenslotte bakbeesten van 3,5 ton he….

De plaatsen zijn super ruim, hoor, 6 meter breed! Dus je hebt absoluut niet het idee dat je “in een vak” staat. Je kan achter je camper op het gras zitten als je wilt, dus niet naast je camper, maar wel waar je kont van het bakbeest staat – of je neus van je bakbeest zoals onze camperbuurtjes hun camper neerzette, want daar zit wél een flinke strook gras. In de toekomst staat in de planning, dat er op gras ook nog 10 plaatsen komen met betontegels om veilig te staan. Maar de loosplek voor chemisch toilet staat bovenaan op het to-do lijstje. Want dat gaat nu tijdelijk bij de toiletten.

Je mag overigens van de toiletten en de douches bij het zwembad gebruik maken. De douches zijn tot 23.00 uur open.

Ik vind de prijs prima in orde. Want: het kost 15,50 per nacht (plus 1 euro toeristenbelasting p.p). Daarbij inbegrepen hebben 2 personen gratis toegang tot het zwembad. Voor dagbezoek aan het zwembad betalen de dagjesmensen 5 euro per persoon, dus feitelijk staan de camperaars er voor 5,50. Verder is het inclusief stroom.

De eigenaar van zwembad plus CP is Stichting Njoy.

Stichting Njoy zet zich in voor jongeren/jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze mensen hebben bij ’t Run en ook nog op andere plaatsen hun dagbesteding. Mike vertelt er vol passie over en is erg betrokken bij deze groep mensen. Hij heeft ook nog grootse plannen voor de toekomst. ?.

Wij vinden deze CP bij uitstek geschikt voor camperaars met kinderen aan boord of camperende grootouders die graag eens een weekendje met hun kleinkinderen willen camperen. Behalve het zwembad – echt een mooi zwembad – zijn er speeltoestellen, je kan een ijsje eten op het terras, of een frietje, en voor opa en oma is er een lekker koud drankje om te nuttigen.

Maar ook voor mensen die geen kinderen aan boord hebben, maar wel houden van een beetje bedrijvigheid om zich heen, of camperaars die graag zwemmen, is deze plek een aanrader. En ook voor mensen die graag fietsen, want je zit vlakbij de Drunense duinen en daar is het mooi fietsen.

Wij hebben hier alleen maar leuke mensen ontmoet. Ik vind dat altijd gezellig, hier en daar een praatje aanknopen. En van geen van die mensen – maar ook niet op FB – heb ik iets negatiefs gehoord. Alleen maar positief en de camperaars zijn ook erg benieuwd naar hoe het geworden is als het eenmaal klaar is.

Onze kinderen met de beide kleinzonen kwamen ook op bezoek. De jongste moet nog 1 worden, maar de oudste is bijna 4 en die vindt de camper machtig interessant. Hij vroeg waar het vliegengordijn voor was, dat kende hij niet. Dus ik legde uit: “ dat is om de vliegen voor de gek te houden. Want die komen aanvliegen en die denken dan: hee…. Ik moet hier rechtsaf want ik kan niet verder vliegen.” Dat vond hij grappig, want hij zei dat hij vliegen niet leuk vond. Daarna ontdekte hij de vliegenmepper en dat was helemaal leuk, hij speelde ermee alsof het een zwaard was en hij een ridder, die een queste tegen de vliegen ging beginnen. Nou weet ik niet hóe hij het deed, maar hij kreeg het dus voor elkaar om zo’n kralenslinger van het vliegengordijn 2 x om zijn keel te krijgen. Hij raakte niet in paniek, maar ik zat met zijn moeder te praten en ineens hoorde ik zo benepen: “ Oma? Ik hang…..”

Gelukkig was ie zo weer los.
Verder vond hij het geweldig op Camperpark Drunen en heeft hij heerlijk kunnen zwemmen. Ik kan niet wachten tot hij wat ouder is. Wij hebben maar 2 slaapplaatsen in onze Crazy Horse, dus hij kan pas mee als hij groot genoeg is voor een eigen tentje. Dan gaan we wel een keer op een camping staan, waar het tentje naast de camper kan staan.

Ik vraag me af hoe andere grootouders dat doen en vanaf hoe oud een kind in een eigen puptentje een weekendje mee kan. Ik zal die vraag eens op mijn favo FB camperclub stellen t.z.t.

Al met al vinden we deze CP nu al een aanrader en het kan alleen maar beter worden!

Zo. En na wederom een enorme enerverende, barre tocht huiswaarts – als het 3 km heen is, is het logischerwijs toch ook al gauw weer 3 km terug he, pfff…… – ? zijn we weer aangekomen in ons huurhuisje – waar het voeg-gebeuren gestaag vordert.

Onze Crazy Horse a.k.a. het gekke paard a.k.a. de maffe knol is leeggehaald en staat weer in de stalling. Ik kan niet wáchten tot ie er weer uit mag….

Update 2018: Helaas bestaat deze camperplek niet meer.

Voor wie de moeite nam dit te lezen: vooral ons gastenboek tekenen, dat vinden wij erg leuk. ?