Camperen met zusje

Vrijdag 28 juni 2013: Vlijmen – Millingen aan de Rijn. Gereden: 75 km.

Voor het eerst sinds we aan het camperen zijn – dat is sinds 2007 – gaat onze Crazy Horse samen met een andere camper een paar daagjes op pad en met op pad bedoel ik : elke dag verkassen.

Mijn zusje en zwager, Dienan en Kees, hebben sinds oktober vorig jaar ook het camperen ontdekt en zijn sindsdien de trotse bezitter van een Detleffs Globetrotter , 5.69 meter reisplezier.  Zij zijn er inmiddels ook heel enthousiast over, hoe vrij je met een camper bent en hoe spannend, waar je zoal terecht komt.
Zij camperen net zoals wij: het liefst elke dag rijden en verkassen. Want sommige plekken zijn zo mooi, maar ja: er zijn ook nog zoveel andere mooie plekken.

Waarom we niet eerder met andere camperaars een weekendje hebben afgesproken om samen echt te camperen: Geen idee, het is er gewoon nooit van gekomen. Wel hebben we via camperforum en CCN en ook op privé initiatief inmiddels super leuke weekenden meegemaakt. Weliswaar niet “on the road” – met een groep afspreken, dan is het handig als je dat op een (mini)camping doet, dat je zeker weet dat er plaats is voor iedereen – maar van die weekenden hebben we echt super genoten.

Voor wie dat nog terug wil lezen: Manderveen 2010,  Well 2012, Mechelen 2012, Ootmarsum 2013 en Kastelenroute Achterhoek 2013.
Maar dit keer dus voor het eerst met 2 campertjes elke dag rijden.

Het weekend van 15 op 16 juni hadden Wil en ik 2 dagen en een paar opties: CP Linden, CP Neer, CP Zundert. De meteo-check leerde ons dat het op alle drie de plaatsen ging regenen. Dus de plannen bijgesteld en naar CP ’t Crumpse Hoekje gereden in Millingen aan de Rijn. Aangezien dat maar 1 overnachting was en we op basis van die goede ervaring besloten voor deze trip dezelfde CP als startpunt te nemen, kwam er van dat super korte weekendje geen verslagje online. Wel mocht Wil weer 150 km op de teller bijschrijven.

Met 2 campers op pad: wij hebben tot nu toe altijd wel een plekje gevonden op een CP waar we graag wilden staan. Maar met 2 campers is dat wellicht lastiger.
Niet op grotere CP’s, met meer dan 70 plekken denken wij, maar wel bij een mooie CP als deze (8 plekjes, maar ze gaan uitbreiden in de toekomst) Met 2 campertjes rijden en hoe dat gaat, daar hebben wij geen ervaring mee . Wat we 15 juni hoorden van Jacqueline Dollevoet, ( beheert samen met haar man Geert deze CP) is dat je via mail kan aangeven dat je van plan bent op de CP te gaan staan en dan doet ze haar best er voor te zorgen dat beide campers een plekje hebben, indien mogelijk naast elkaar.

En ja hoor, precies zoals Geert Dollevoet ons gisteren al mailde: Toen we hier arriveerden stonden er keurig 2 rode pionnen op 2 plekjes naast elkaar!

Voor de eerste overnachting dus na een leuk ritje “binnendoor”, rond 14.00 uur aangekomen op de CP in Millingen aan de Rijn. We waren iets verlaat omdat de accu van de camper van Dienan en Kees nog ff moeilijk ging doen, maar de garage-dokter kwam aan huis om de accu beter te maken.

Gearriveerd op:

’t Crumpse Hoekje
Crumpsestraat 28
6566 CV Millingen aan de Rijn
www.camperplaatshetcrumpsehoekje.nl
GPS: N 51.85624 E 6.03145

Kosten: 6,50 per nacht
Toeristenbelasting: 0,75 per persoon
Stroom: 2,00

Afstand naar Centrum Millingen aan de Rijn: 2 km. Lopend is dat 20 min. op de fiets 7 min. Eh… ligt er natuurlijk ook aan hoe hard je kan lopen of fietsen, gezien mijn leeftijd in combi met conditie moet ik er altijd 3 min. bijtellen bij wat Google navigatie me wijs probeert te maken.

Deze CP is nou weer echt een CP waar wij meteen een goed gevoel over kregen toen we aan kwamen rijden. En zus en zwager hadden meteen datzelfde gevoel vandaag. Het ziet er zo netjes uit hier. Keurige plaatsen op grint om je camper veilig neer te zetten, prima plaatsen en als bonus: er zit een hele ruime groenstrook naast en achter de plaatsen, en daar staan picknicktafels (met bloempotjes erop) en er staan ligstoelen, alles om het de camperaars naar de zin te maken. En Jacqueline is een prima gastvrouw. Ze neemt je mee naar de sanitair ruimte, laat zien waar de wastafel is en het toilet en de doucheruimte en verder heeft ze heel veel info over de streek. Waar je kan fietsen, hoe het “Rondje Pondje” werkt, waar je in Millingen goed kan eten, etc. etc. etc.

Maar vandaag was Jacqueline er wegens ziekenhuisopname van hun zoon niet, dus Geert nam de honneurs waar en kwam gezellig een praatje maken in de camper.

Tijdens ons vorige bezoek hebben we Liburna bezocht.
Daar kan je een replica van een Romeins Militair Patrouilleschip bewonderen.

Het weer viel alles mee. Voordat we vertrokken was er overdag regen voorspeld hier. Maar ja, we gingen er wat van maken, thuis regent het immers ook.
En de hele dag was het droog! We hebben de campers deurtje aan deurtje gezet en de luifeltjes tegen elkaar, hier kan dat. Lekker bijgebept en daarna ging iedereen ff lekker een uurtje in de eigen camper zitten. De ene ging dutje doen, de ander ff wat lezen, de ander ff internetten. (ik ben dan degene die gaat internetten, guilty as charged.) Tegen etenstijd naar Millingen gefietst, dat is maar 2 km. Daar een hapje gegeten en terug naar de camper voor koffie, totdat het te hard ging afkoelen.

Morgen staat Kleve in de planning, daarna Goch.

Het is 0.14 uur, hoog tijd om in ons camperbedje te kruipen. Wil maft al.

 

Zaterdag 29 juni 2013: Millingen aan de Rijn – Goch. Gereden: 32 km.

We hadden Kleve in de planning, maar dat is maar 12 km van Millingen aan de Rijn vandaan, en dat vond ik toch wel een erg sneu ritje. Dus overlegd met de anderen, die vonden het prima als we vandaag al naar Goch zouden rijden.

Na een leuke, korte rit aangekomen bij de CP Friedensplatz, Thielenstrasse 1 in Goch.

GPS: N 51.67548 E 6.16649
Overnachting kost slechts 4 euro, stroom is 0,50 /kwh.

Er kunnen hier 220 campers staan, maar hele stukken zijn momenteel nog afgezet omdat het niet druk is. We vonden een plekje waar we weer gezellig bij elkaar konden staan, onze “Crazy Horse” en de “Bello” van Dienan en kees.

Onze eerste ervaring met 2 campers op weg is tot dusver prima! Hier zijn de plaatsen gemarkeerd (gekleurde tegel op het wegdek) en ruim. En omdat we met 2 campers reizen, zet de een de camper achteruit op de markeergrens, de ander doet hetzelfde vooruit, en zo hebben we volop genoeg ruimte tussen beide campers, met de deurtjes naar elkaar toe.

It’s a small world after all… wij staan amper op onze plek, komt er een man aan, hij komt me bekend voor maar ik kan hem ff niet plaatsen. Die ziet onze magneetsticker en spreekt ons aan. Dat blijkt Pieter van der Steen te zijn, op het camperforum nickname “Zwerfsteen”. Wij hebben hem en zijn vrouw in Manderveen ontmoet , dat was ons eerste campertreffen (via het camperforum) in 2010!
Ontzettend leuk, een uurtje later kwam hij gezellig wat bijpraten over de mensen die wij van het forum kennen en hoe het hen vergaat.

Dit was echt een dag om te lamballen: 19 graden, zonnetje erbij….. de plaatselijke middenstand heeft deze CP ook ontdekt. Er kwam een ijskar aanrijden (heerlijk ijsje gegeten), en iemand die vanuit zijn kofferbak aardbeien, appelflappen en zo nog wat dingen verkocht. En hoewel wij niks kochten, zwaaide hij toch vriendelijk toen hij weer vertrok. In het weekend komt er ook een bakker.

Morgen gaan we aan partner-ruil doen.  Scared yet? Ha ha, ik dacht: dit houdt vast wel de aandacht van de lezer vast. ..

Uitleg: Dienan vertelde dat zij en Kees onderweg nogal wat herrie ervaren. De kachel trilt en zo nog wat dingen. En ook de motor maakt nogal wat geluid. Wij hebben een jongere camper, maar die is ook niet geruisloos, dus ik wil haar graag het verschil eens laten ervaren. Want wellicht verwacht zij veel meer rij comfort met een jonge camper, terwijl dat verschil misschien helemaal niet zo groot is. Dus de rit van Goch naar Wachtendonk gaan we ruilen: ik rij met Kees mee in hun camper en zij rijdt met Wil mee in de Crazy Horse.

Ik sluit mijn verslagje af om met een tevreden gevoel na een zonnige dag lekker te gaan maffen.

 

Zondag 30 juni 2013: Goch – Wachtendonk – Aldekerk. Gereden: 47 km.

Vanochtend op ons gemakje vertrokken richting de CP in Wachtendonk.
Zoals afgesproken: zusje met Wil in onze Crazy Horse en ik met Kees in hun Bello.
Even over de naam “Bello”: Ik vroeg of zij hun camper een naam gegeven hadden of gingen geven. Want de vorige eigenaren waren Duitsers en op het raam op de achterkant staat de naam “Altes Schätzchen” en dat vind ik totaal niet bij zusje en zwager passen. Nou… ze hadden voor de camper nog niet echt een naam, maar als Kees op de rem moet, zegt hij steevast: “Hooooo Bello.”
Dus: onbewust heeft Kees de camper al een naam gegeven. En nou is hun camper voor mij ook meteen “de Bello”.

Ik geef dingen graag een naam. Zo noem ik mijn Kia Picanto “de Piekie”.
Voor Wil en mij is onze CH (Crazy Horse) al een begrip. Wij zeggen nooit: “zullen we met de camper weg?” Wij zeggen: “Zullen we met de Crazy Horse weg.” Of we noemen hem “gek paard” of “maffe knol”.
Trouwens niet alleen dingen geef ik graag een naam, ook begrippen. Zoals dat we wel eens bij het avondeten een wijntje drinken. Dat vond ik “decadent dineren”. Dus nu zeg ik tegen Wil niet van: “Wijntje erbij?”, ik zeg: “Decadentje doen?”
Toen de kinderen nog thuis woonden en we aten eens voor de t.v. in plaats van aan tafel. Dat was bij ons: “Gaan we buizen?” De voorbeelden zijn legio. Maar ik dwaal weer af, what else is new.

Dus Kees en ik in de Bello en Wil en Dienan in de Crazy Horse op weg naar Wachtendonk. Ik vond de Bello-ervaring heel prettig hoor, deed me veel denken aan onze vorige camper. Het dieseltje ronkt wat harder, maar helemaal niet vervelend. En ja, achterin rammelt er wat, maar wie weet is dat met een bierviltje al op te lossen, één van hen zou tijdens het rijden eens achterin moeten gaan zitten, daar hoor je waar het vandaan komt. Dus ik zeg: niks mis met de Bello. De Bello is oke, ole, ole.

Rond 14.00 gearriveerd op de Camperplaats in Wachtendonk.
P4 Bleiche, Achter de Stadt.
GPS: N 51.40654 E 6.33171

Het voelde meteen niet goed. Nou ga ik deze CP geen slechte review geven op campercontact, want ik denk dat het heel wisselend per dag is, hoe deze CP ervaren wordt. Toen wij aan kwamen rijden: er zijn gemarkeerde vakken, maar iedereen deed maar wat en sommigen stonden over 2 of 3 plekken heen. Er lag een “gereserveerd” lint, doorgescheurd op de CP. Het oogde rommelig.

Reviews zijn altijd subjectief, het is slechts een mening. En wie weet, als wij hier aan waren komen rijden en alles stond hoe het hoorde te staan en zonnetje erbij en mensen zaten gezellig buiten met stoeltjes, had het heel anders geoogd. De prijs is prima: 5 euro en stroom is 0,50/kwh. En de verdere info klopte ook, je loopt zo het oude centrum in en op 100 m zit een restaurantje.

Nou, en dan kan je huilie gaan doen: boehoehoe… plek valt tegen, is niet leuk hier.
Maar je kan je ook realiseren dat er wielen onder je camper zitten. We hebben hier geen wifi, maar merken in zulke situaties dat de ACSI/NKC gids zo fijn is. Want dan blader je naar de deelkaart van waar deze tegenvallende CP is. En dan kijk je wat er in de buurt ligt.

En zo kwamen we terecht waar ik nu mijn verslagje intik: de CP in Aldekerk.
Wohnmobilpark Aldekerker Platte
Kempener Strasse 9
GPS: N 51.43537 E 6.41940

Lekker ruime plekken, je camper staat op grint en er zit een brede strook gras voor je stoeltjes en je luifel. Overnachting kost 9 euro, stroom 3 euro. Geld in een envelop in de brievenbus bij de kiosk stoppen. Ik zal campercontact de foto van de envelop sturen en melden dat overnachting 1 euro duurder is geworden en de stroom ook.(info online en ook in de gids is van 2013, daar staat nog overnachten 8 euro en stroom 2 euro). Kleine moeite en campercontact is echt van, voor en door camperaars.

De prijsstelling: deze CP is voor Duitse begrippen duur, de Topp Stellplätze zijn dezelfde prijs. Maar het zijn fijne plekken, 100 meter lopen en je bent in Aldekerk, alwaar we lekker gegeten hebben bij “Zum Hühnerdieb” jeetje, 4 buikjes gevuld voor 28 euro…..

Zusje wist nog een kortere “sluiproute” terug. Eh… die bleek langer, maar wél hadden we meer gezien en dat was de omweg echt waard.

Verder nog heerlijk genoten van de avondzon en rond 22.00 naar binnen. Morgen weer naar huis…

O, nog bijna vergeten, ook deze trip weer een “oeps-momentje”. Ik zet de koffie aan, loop ff naar buiten, weer de camper in: knopje is uit. Ik zet knopje weer aan: apparaatje vecht dapper terug, knopje gaat weer uit. Eh… dat blijkt de beveiliging te zijn, want ik was vergeten er water in te doen…

 

Maandag 1 juli 2013: Aldekerk – Vlijmen. Gereden: 116 km

Heerlijk geslapen, laat opgestaan en na het middaguur op ons gemakkie huiswaarts getuft.

Best een leuke rit, langs het kanaal is altijd leuk rijden en wat je onderweg ziet dan, he. Zo kwamen we trouwkoe.nl tegen, dat verzín je toch niet? Een perfect afgerichte koe die de trouwkar dan trekt…

Wij hebben weer genoten en Wil kan inclusief de 150 km van vorig weekend, totaal weer 420 km aan de teller op de main site toevoegen.

Nawoord:
Wij hadden geen ervaring met echt camperen met 2 campers. We hadden eigenlijk gedacht dat dat wat moeilijker zou zijn op CP’s, mazzel als je er beiden kan staan en nog meer mazzel als je naast elkaar zou kunnen staan. Maar het was zó simpel. In Millingen stonden er 2 plekjes gereserveerd en dat was met 1 email geregeld. En verder was er overal plaats genoeg. Wij vonden het beslist voor herhaling vatbaar.