Augustus trip 2018

Bezocht:  CP Putten – CP Ens – CP Anjum – CP Meppel

 

Dag 1.  Dinsdag 14 augustus 2018. Vlijmen – Putten.  Gereden: 102 km.

Camperplaats De Driest
Driestweg 10, 3881 PV Putten, Gelderland

Leuke CP, zonder voorzieningen, maar het is dan ook gratis. Er staat een bus waar je een vrijwillige bijdrage in kan doen en natuurlijk hebben we dat gedaan. Ik zag meer camperaars naar die bus lopen, dus ik neem aan dat iedereen een bijdrage heeft gedeponeerd. Deze CP verdient dat.

Er is een punt met 8 stopcontacten waar je  je e-bike of je laptop etc.  gratis mag opladen. En de code van de wifi verbinding staat op de bus, is nog een redelijke verbinding ook.

Ik zou graag het verhaal achter deze CP horen, maar er was geen beheerder aanwezig. Wel hoorden we dat onze camperbuurman hem had gesproken. De beheerder had geen zin in gedoe en allerlei vergunningen, dus hij dacht:  geen stroom en geen sanitair en gewoon een bus voor een vrijwillige bijdrage.  Dus niks geen gedoe.

We staan tussen een Chausson Odyssee en een Pössl in. Beide stellen zijn fietsen en wij hangen zoals gewoonlijk weer lui voor de camper. 

Wil had deze plek gekozen en het bleek een goede keuze.

Zoals altijd hadden we onderweg wat ik altijd een “oeps-momentje” noem  gehad.  We leren het ook nooit, he… 
Dit keer:  het “blikjes-incident”. We waren vergeten de koelkast op slot te doen.  Flinke bocht en ja hoor…. Deur schoot met een klap open en de blikjes cola allemaal over de vloer.  En eentje kapot, dus het werd op de vloer een kleffe boel. Maar ja, zo groot is de camper nou ook weer niet,  dus een campervloertje is zo gedweild.

Wij vonden dit een fijne plek met plaatsen die ruim genoeg zijn.
Morgen gaan we weer een stukje verder rijden.

 

Dag 2.  Woensdag 15 augustus 2018.  Putten –  Ens. Gereden:  70 km.

Deze CP kwam op mijn verlanglijstje terecht vanwege de mooie foto’s op campercontact, de lovende recensies op de FB camperclub, plus dat het de trip naar Anjum halveert en daar wil ik al heel lang heen, naar It tún Hûs.

Aangekomen op: Camperplaats Schokland
Redeweg 8, 8307 RE Ens, Flevoland

En wat een prachtig aangelegde CP!  Super mooi oranje/rood grint om je camper op te zetten met een sappig stuk groen gras  ernaast, erg ruim om heerlijk te kunnen zitten.  Ik snap niet hoe de beheerder dat gras zo mooi groen en vol heeft kunnen houden na zoveel weken hittegolf.  Als ik een koe was, zou ik er spontaan grote honger van krijgen.

De kosten zijn 12,50 en kan je in een envelop stoppen.  Als je stroom nodig hebt, kost dat 0,50 cent/kwh. Verder is er een gratis oplaadpunt voor je e-bike, water innemen en grijs water lozen en je toilet legen zit  bij de prijs in.  Er kunnen er 22 staan, maximale lengte is 10 meter.

Wat we wel heel apart vonden, is dat ze daar een waarschuwingsbord hadden staan, dat ging om een restaurant in Urk.  Een foto van het restaurant met daarbij de tekst: “Ga hier niet eten, U wordt getild”.
Het verhaal hierachter – aldus de beheerder:  Je gaat er eten, want de dagschotel kost 9,95 . Dat is dan frites met bijv. kibbling.  Dan zegt die mevrouw: “we hebben ook nog een lekkere schol, mocht u daar meer zin in hebben.” Als de nietsvermoedende toerist daar ja op zegt, zit ie lekker een scholletje op te peuzelen.  Maar – en nu komt de maar –  als je af gaat rekenen ben je 3 x zoveel kwijt dan de dagschotel, want schol is veel duurder dan kibbling.  Dat zegt ze er gewoon niet bij van tevoren.

Een vervelend trucje, waar al vele bezoekers van CP Schokland ingetrapt zijn. Vandaar zijn waarschuwingsbord.  Hij heeft overigens de eigenares van het restaurant gemeld dat hij dat bord op zijn CP heeft gezet, maar zij schijnt zich daar niets van aan te trekken.
De toeristen, tja, die betalen het maar, wat moet je anders. Maar er spelen nog meer dingen waardoor er een paar rechtszaken tegen haar zijn aangespannen.

 

Wij hebben er niet gegeten en dus ook niets vervelends meegemaakt.

Tenslotte:  het nadeel van een scheerspiegel.  Die heeft 2 kanten, een gewone en eentje die vergroot.  Nou, HET voordeel als je per ongeluk de vergroot-kant voorop zet, en je bent 57:  *schrik*  je bent meteen wakker….

 

Dag 3.  Donderdag 16 augustus 2018. Ens –  Anjum. Gereden:  114 km.

It Tún-Hûs
Bantswei 1A
9133 DW Anjum, Friesland

Deze CP stond al langer op mijn verlanglijstje, maar we waren nooit hier in de buurt en dit keer wel.

We werden verwelkomd en rondgeleid door de man die zichzelf  als “de assistent van de assistent” betitelt.  Hij heeft 365 snipperdagen per jaar en die moeten op, dus hij komt hier graag helpen. 

Er zijn hier een aantal plaatsen waar je voor je camper een privé terrasje hebt met houten windschermen eromheen.  Ik heb nog nooit zoiets gezien, maar we zitten heerlijk uit de wind.

De kosten zijn 12 euro en dat is inclusief stroom (6A), water, chemisch toilet en vuil water afvoer.  Enige wat je moet betalen is de douche (1 euro).
Er zijn 2 toiletten en 2 douches.   Plus een ruimte waar een tafel en stoelen staan, en folders en boeken.  Ziet er erg leuk uit.

Het is 200 meter naar het centrum. Anjum is klein, maar er is een hotel- restaurant, een lunchroom, een snackbar en een COOP.  Daar hebben we onze drop-voorraad aangevuld, want we hadden op weg van Vlijmen naar Putten flink door zitten knagen. 

Het eetgebeuren:  het begon te regenen.  Maar Wil is met gevaar voor eigen leven – lees: zonder paraplu – de 200 meter naar de snackbar gelopen.

Vanavond koelt het flink af, dus dan maar schotel omhoog en filmpje kijken.  Ik hoor geluiden van camperaars, dat het ongezellig is en dat er door de komst van de t.v. in de camper geen praatje meer gemaakt wordt.  Ik begrijp daar helemaal niks van.  Ik maak met iedereen een praatje en soms drinken we wat met mede-camperaars en toch heb ik –  last time I looked – toch echt een t.v. aan boord.

 

Dag 4.  Vrijdag 17 augustus 2018.  Anjum  – Meppel.  Gereden:  121 km

Op weg naar: Passantenhaven De Zuidercluft
Vosjacht 1G , 8355 CM Giethoorn

Daar aangekomen kreeg ik meteen een onrustig gevoel. Het was een mierenhoop aan campers, ze stonden ook alle kanten op en zo krap dat de deuren amper open konden. Bovendien had het daar blijkbaar flink geregend, want het stond er vol plassen water en modder.

Nou heb ik van veel mensen gehoord dat het een fijne CP is.  Dus ik denk dat wij er gewoon op  een verkeerde dag waren….

Nou zitten er wielen onder je hutje, dus je moet vooral niet gaan staan waar het niet goed voelt.

Dan gewoon wat anders kiezen.  En zo kwamen we terecht bij de Jachthaven in Meppel.

Jachthaven Westeinde
Westeinde 43, 7941 EL Meppel, Drenthe

Leuke plek, absoluut niet duur: 9 euro en dat is inclusief alles, ook stroom.  De havenmeester komt het geld bij je camper ophalen.  Deze jachthaven is overigens eigendom van de gemeente.

En wat wil het toeval:  wij komen de CP opgereden, zien meteen een leuk plekje, dus we zetten onze Crazy Horse neer. Wil stapt uit, ik kijk vanuit de cabine door het raam naar rechts en daar staat een man het gebaar “wegwezen hier” te maken.  Ik dacht: “huh… we mogen hier toch gewoon staan?”

Dus ik kijk die man aan:  Verrek….. of zoals ze in Amsterdam zouden zeggen: “Krijg nou tieten!”  Dat was Jos, ons campervriendje!  Heel apart, want wij hadden in Giethoorn terecht moeten komen en het werd Meppel en zij stonden daar ook.  Echt super gezellig en een bonus voor ons.

We zijn met hen naar Meppel gelopen (op de campercontact site staat dat het centrum 500 meter is, maar volgens mij is het verder). Daar hebben we gezellig op een terrasje gezeten.  “Gezellig Eej” zouden Jos  en Paula zeggen.  Dat staat ook achter op hun mooie Hymer.

Nou waren we van plan om morgen naar Apeldoorn te gaan en op de mixed parking te gaan staan, maar het is gewoon té gezellig, zo met Jos en Paula. Dus we besluiten om hier in Meppel een extra dagje te blijven staan.

 

Dag 5. Zaterdag 18 augustus 2018.  Gereden:  0 km.

Vandaag zijn we 36 jaar getrouwd.  En weer een leuke verrassing voor mij:  Wil was met Jos het centrum in gelopen en hij had een flesje champie gescoord.  Ik vind die bubbels altijd zo feestelijk, he.

We hebben ook vandaag weer een hele gezellige avond beleefd, met Jos en Paula in onze Crazy horse.  Morgen weer naar huis.

En ook al was het weer een korte trip, we  hebben toch weer kunnen genieten!

Jos ook weer blij, want: “Nou kom ik weer in het verslag, he.”

Wil mag weer  597 km op de teller bijschrijven.