Augustus trip 2016

Venlo – Roermond – Heinsberg – Gangelt – Riemst – Leopoldsburg – Vessem

Voorwoord.

We hebben dit keer 7 dagen. De jaarlijkse MEO BBQ in Riemst is gepland op 6 augustus en de gastheer is zo gastvrij om toe te laten dat onze Crazy Horse op zijn privé grond mag staan.  Dus we hebben rondom Riemst een paar dagen heen gepland. Het is wennen in dit huurhuis.

Hier mag de Crazy Horse 72 uur staan volgens de gemeenteverordening. Maar we gaan hier de buurt niet belasten met dat bakbeest. Ons vorig huis: daar stond de Crazy Horse van maart tot oktober op onze oprit (op eigen grond) en daarna ging hij de winterstalling in. We hebben nu de afspraak met de man van de stalling, dat we mogen “ruilen”. Dus: Wil gaat met de auto naar Heusden, de auto mag daar blijven en hij komt met de Crazy Horse hierheen. En als we weer terug zijn, doen we hetzelfde kunstje omgekeerd. En einde seizoen: dan poetsen we hem en dan gaat ie de winterstalling in. Maar voorheen hadden we geen haast met uitruimen en poetsen, dat kwam in de week erna wel. Nu zijn we wat gehaaster.

Ik gooi hem er gewoon meteen weer tegenaan: “On the road again” van Mister Willie Nelson Himself. Ik hou niet zo van country, maar dit vind ik echt een briljant nummer. En ik bouw in mijn verslagjes graag “un muziekske” in.

https://www.youtube.com/watch?v=NCs8ufxnnYA

2 augustus: Drunen – Venlo. Gereden: 95 km.

’s ochtends onze Crazy Horse opgehaald, ingeladen en op weg. Wij houden van binnendoor-ritten en met die kleine vakanties in NL die we de laatste jaren doen: dan kan dat prima. We reden langs het kanaal en ik zag de etage waar ik vroeger als 18-jarige gewoond hebt: 2 kleine kamertjes boven een winkel en op de overloop de keuken. Leuk om daar weer eens langs te rijden, ik was destijds de koning te rijk dat ik heel dat “paleisje” voor mijzelf alleen had, voor 395 gulden per maand!.

Verder is de N 279 even saai als de snelweg.

Zoals gepland, terechtgekomen bij:

Jachthaven Venlo/ WSV de Maas.

Jachthavenweg 50 5911 Venlo

GPS: N 51.39102, E 6.14902

Dit zijn mooie plekken aan de jachthaven en heel ruim. Er mogen 20 campers staan. Als je op campercontact de foto’s ziet lijkt het krap maar: 1 camperplek beslaat 2 parkeervakken. Dus volop ruimte om je luifel uit te draaien en je stoelen buiten te zetten. De kosten: 13 euro inclusief stroom. Je moet je telefonisch melden bij de havenmeester, want die moet de poort open laten gaan. Tel.: +31646005666 Je kan in het restaurant kiezen uit vele heerlijke schitzels. Wij vonden dit een fijne CP. De snelweg is hier wel dichtbij, misschien dat sommige mensen dat storend vinden. Het geluid van de snelweg: ligt eraan hoe de wind staat. Wij hebben er geenszins wakker van gelegen. Verder hebben we weinig kunnen doen, het was perfect lambal-weer: niets dan regen. En niet zomaar buien en dan weer droog, nee, een grijze lucht en het bleef de hele dag hozen.

 

3 augustus: Venlo – Roermond. Gereden: 33 km.

Camperplaats Helenawerf

Maasboulevard 101

6041LX Roermond

Tel.: +31475317093 |

E-mail: info@helenawerf.nl

GPS: N 51.19363, E 5.98040

Melden bij de winkel van Helenawerf op nummer 101. Hier hebben we een paar weken terug ook al gestaan en we vonden het toen al een aanrader. Omdat je zo het stadje binnenloopt waar je kan eten en drinken en op een terrasje zitten. En de CP op zich is mooi, met al die picknick tafels en dat verhoogde terras om bootjes te kijken. Er kunnen 21 campers staan, kosten zijn 11,10 per camper en stroom is 1 euro. De rest is gratis. Onze campervriendjes Harm en Poldine waren op doorreis en Roermond lag op hun route. Dat was een bonus, dat we elkaar hier zouden kunnen ontmoeten! Zij arriveerden na het middaguur en het werd zoals altijd weer een gezellig weerzien. Wil slaagde er met al zijn ICT-wijsheid in om Harm van de welbekende regen in de even zo bekende drup te helpen (hetgeen wel bij het weer paste: wederom de hele dag regen). Grapje, hoor, lag niet aan Wil, het spookte gewoon op Harm zijn laptop. Zijn dochter Anouk heeft voor de Campervriendjes (besloten campergroep) een prachtig logo ontworpen. Alle leden konden dat zien, behalve Harm zelf. Na enig zoek- en speurwerk eh…. kon Harm helemaal niks meer zien, ook geen berichten meer. Ik dacht nog: “Goh…. Die Harm gaat er niet bepaald op vooruit zo…” Op deze foto kan je duidelijk zien dat de grijze hersencellen uitermate gepijnigd werden. De mobiele eenheid @ work. Maar Wil is een pragmaticus en die stopt niet voordat hij het opgelost heeft. Wat bleek: er stond een inklapfunctie aan. Toen was de oplossing al snel in zicht.  Toen het eindelijk stopte met regenen hebben we de gelegenheid meteen aangepakt om Roermond in te lopen en te gaan eten bij “Olijfje”. Een gezellig eettentje waar we alle vier goed gegeten hebben voor een redelijke prijs. Lekker lang tafelen en daarna allemaal in ons eigen “hutje” gedoken. Ik doe het licht uit, en ga moe maar voldaan dutten na een fijne dag met onze campervriendjes. Morgen reizen Harm en Poldine weer verder en wij willen naar Heinsberg, dat leek me een leuke CP.

 

4 augustus: Roermond – Heinsberg. Gereden: 20 km.

Tjonge jonge, we reizen wat af zo he… 20 HELE kilometers! Dat is wel afzien… Rond het middaguur gearriveerd op de CP in Heinsberg: Lago Laprello / Heinsberg am Lago

Fritz-Bauer-strasse 3

52525 Heinsberg

GPS: N 51.07323, E 6.09363

Deze CP ligt aan de oever van het meer. Je moet een ticket kopen, dat kost 10 euro. Dan sta je pal aan het meer. Wil je een goedkopere plek, dan moet je op Platz 2 gaan staan, daar mag je voor je 10 euro 2 nachten blijven.

De slagboom moet je handmatig openen. Het uitzicht is mooi. Wel zagen we een stuk verderop een hoge stenen muur. Wil vroeg aan een voorbijganger wat daar achter zat. Daar staat dus een gevangenis. Hm…… dat had ik liever niet geweten. Maar goed, we gaan er van uit dat er vandaag geen touwen over de muur komen met ontsnappende delinquenten.

300 meter lopen en je komt bij “ Das Boothaus”. Onder begeleiding wordt dat gerund door mensen met een (verstandelijk) handicap. Een vriendelijkere bediening zal je niet snel meemaken. We hebben op het terras gezellig wat gedronken.

Als je geen zin hebt om te koken: nog dichterbij, naast de CP is een snackbar.

Het is hier levendig druk bij het meer. We zien wandelaars en fietsers, mensen met honden, mensen die de ganzen komen voeren – qua geluid snap ik ineens weer hoe ganzen ooit Rome van de ondergang gered hebben – en kinderen op stepjes.

En jawel: Pokemon-jagers, wie kent ze niet, he… Dat is echt een rage. Sommige mensen vinden het geweldig , pokemons vangen en punten scoren, anderen snappen er niks van, jagen op niet-bestaande creaturen? Ik behoor tot de laatste groep.

Bij de overdracht van ons huis kwam het zelfs ter sprake. De notaris las voor: verkoper verklaart dat er geen zittende huurders aanwezig zijn. Die man had ook gevoel voor humor en die vroeg heel droog aan de koper: “ U heeft niemand gezien?” Nee, hadden niemand gezien. Dus ik zeg: “Tja, misschien dat er nog een Pokemon zit….” . De raadsheer van de kopers barstte in lachen uit en zei: “ Wie weet zit er nog een Picachu op zolder!” We hebben de hele dag geen zon gezien, maar hij ging toch mooi onder.

Voor morgen staat de CP in Gangelt op ons verlanglijstje. En wederom – het begint slaapverwekkend saai te worden – is onze Crazy Horse de enige camper waar het licht nog brandt.

 

5 augustus: Heinsberg – Gangelt. Gereden: 16 kilometer.

Dat was weer starten en stoppen, 16 km. Maar wij staan niet graag 2 dagen op dezelfde plek, we verkassen graag, zelfs al is het maar een paar kilometers.

Wohnmobilstellplatz Gangelt

Am Freibad 5

2538 Gangelt

Hier moet je je melden bij de receptie, want er is een slagboom. Je staat hier op grint, dus veilig verhardt met je zware bakbeest, maar wel met een fijn stuk gras ertussen. Dit is een grote CP, er kunnen 40 campers staan. De kosten zijn 10,00 inclusief lozen grijs water en toilet en inname water. Stroom kost 0,40 /kwh, wij hadden geen stroom nodig.

Bij het melden bij de receptie werd er meteen gevraagd of we gereserveerd hadden. Huh…. Reserveren doen wij nooit, tenzij we met een groepje camperaars afspreken, dan wil je er zeker van zijn dat er plaats is. Maar het kan te maken hebben met het feit dat deze CP gerund wordt door mensen met een handicap. Stichting Prospex. Dus het zou kunnen dat er veel structuur nodig is. We kregen ook een plaatsnummer toegewezen. Ook hier was het weer prettig vertoeven, en: het weer trekt aan!

Ik dacht nog even dat ik daadwerkelijk vrienden had, want ik kreeg een SMS! Was helaas gewoon van mijn provider, die schijnt te denken dat ik in Nederland ben. We zitten hier ook vlak bij de grens. Nou, dan kan ik mooi via mijn draagbare hotspot op mijn GSM online he.

Over vrienden gesproken: we kregen het bericht dat onze campervriendjes Rien en Helene opa en oma waren geworden van een gezonde kleinzoon: Flync.

Wat een bezit en wat een heerlijkheid. Zoals de trotse nieuwbakken opa het uitdrukte: “Wij zijn zo trots als een hond met 7 staarten.” Nou, als je dat afzet tegen het feit dat een hond met 1 staart al tevreden is, kan je je wel voorstellen hoe een hond met 7 staarten zich moet voelen. 

Ter afsluiting van deze dag een stukje FaceBook humor: Wil las op zijn FB: “” We moeten ons pa wakker maken, want hij is zijn slaappil vergeten in te nemen!” Eh….

 

6 augustus: Riemst. Gereden: 48 km.

Dit is de dag dat we de jaarlijkse MEO-BBQ bijwonen. Dat is al jaren een traditie. MEO staat voor “Meat Elkaar Online” , het Meat Loaf fanforum. Ik heb dat forum in 2003 opgericht en het bestaat nog steeds. En al valt er de laatste jaren weinig te melden over onze corpulente held en al zijn zijn concert-prestaties inmiddels ver onder de maat – ik zeg het maar eerlijk – toch blijven de vaste kern mensen contact houden via het MEO forum.

John – ik zet hier NIET zijn adres neer, want dan wil elke camperaar er overnachten – heeft in Riemst een fijn huis – een project in wording, want het woonhuis is van 1900 – op een groot perceel.

En elk jaar mag daar de MEO BBQ plaatsvinden. Voor velen ligt het niet centraal, daarom stelt John zijn huis open en wie wil blijven slapen: dat mag. En elk jaar is dat weer een fijn weerzien. Jaren terug zagen de Meat Loaf fans elkaar regelmatig op concerten, nu is dat niet langer het geval en zijn wij super blij met de gastvrijheid van John (Scooter op MEO). Niet alleen is hij een keukenprinsje en bijzonder handig in het voorgaren van vlees en het maken van salades en sauzen, hij is ook onze MEO Pyromaan, als er ergens een fikkie te stoken is, staat John voorop.

Ik sluit hier af met een big smile op mijn gezicht. Ze noemen me op MEO de “forum-mama” en als ik zo de tafel rond keek vandaag, voel ik me ook echt zo. Ik ben de oudste, maar ik ben ook de “mensenverzamelaar” geweest in 2003. En na al die jaren voel ik me nog steeds bevoorrecht, om bij deze fijne groep mensen te horen.

 

7 augustus: Riemst – Leopoldsburg. Gereden: 60 km.

Zoals gepland – Yeah…. We volgen eens een keer onze planning zonder af te wijken van de route!

Gearriveerd op de CP bij Jachthaven Leopoldsburg

Antwerpsesteenweg 129

3970 Leopoldsburg

GPS: N 51.12876, E 5.25037 +3211401269

Overnachten kost 10 euro, (stroom is gratis) . Het geld wordt door de havenmeester bij je camper opgehaald. Douchen kost 1 euro voor 7 minuten. Wifi hebben ze nog niet, maar er wordt aan gewerkt en hopelijk deze maand (augustus 2016) heeft iedereen er wifi.

Ik moet eerlijk zeggen: we hadden van veel camperaars gehoord dat dit een mooie plek was. Maar wij kwamen aanrijden en tja… we wisten het ff niet. Er was geen activiteit qua bootjes en we stonden in een vak. Maar we besloten het een kansje te geven.

En inderdaad: even rondgelopen, terrasje gevonden waar we een dubbele Leffe van de tap konden drinken en het was aan die kant van de haven best levendig, veel fietsers ook, ik denk dat hier zo’n fietsknooppunt is, ik zag ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

We hebben hier ook heerlijk naast de camper in het zonnetje kunnen zitten. En we gaan hier veilig overnachten te midden van vele camperaars. Grappig detail in het sanitairgebouw:

 

8 augustus: Leopoldsburg – Vessem. Gereden: 65 km.

De CP in Vessem ligt vóór de Europa camping. We hebben in april hier al eens op een veldje op de camping gestaan i.v.m. de meeting van de Skeller Camperclub. Nu op de CP.

Eurocamping Vessem
Zwembadweg 1
5512 Vessem
GPS: N 51.41197, E 5.27490

Echt gaaf, het zijn plekken voor 10 euro en je staat er heel ruim. (stroom is 0,50/kwh)

Voor ons kwam het zo uit, dat wij op forum meldden dat we Vessem in de planning hadden. En onze campervriendjes Michel en Joke stonden daar een paar weken met hun privé gezelschap: kinderen en kleinkinderen.

Dus een mooie kans om hen weer eens een handje te geven (wij zien de campervriendjes maar 2 x per jaar of nog een keertje extra als we mazzel hebben). Het werd een bezoekje vol gemengde gevoelens. Want het was aan de ene kant zo fijn om Michel en Joke weer te zien, maar tegelijkertijd zo verdrietig omdat Michel zo ziek was.

Morgen naar huis. En dan mag Wil weer 390 km op de teller op de main site bijschrijven.